ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ (ΜΕΡΕΝΤΑ NUTELLA) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

|

[Επιστροφή στην Κεντρική Σελίδα]
[Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές]
[Οι Πρόσφατες Συνταγές]
[Επιστροφή στα Άρθρα]
ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ


Έχετε ακούσει πολλές φορές ότι "η ζαχαροπλαστική είναι χημεία" και ότι 1 γραμμάριο λάθος να κάνεις, καταστρέφεται η συνταγή.

Μπούρδες.

Δεν είναι τόσο ευαίσθητη η χημεία της συνταγής.

Άλλωστε όλη η μαγειρική είναι χημεία.

Σας έχει συμβεί πολλές φορές να ακολουθείτε μέχρι κεραίας τη συνταγή ζαχαροπλαστικής και να σας βγαίνει χάλια; Αυτό πολλές φορές οφείλεται στη λάθος θερμοκρασία.

Τα μάτια στην κουζίνα δεν έχουν θερμοκρασία. Έχουν 1, 2, 3...

Ακόμα και ο φούρνος που έχει θερμοκρασία, αν αγοράσετε θερμόμετρο φούρνου, θα δείτε ότι έχει απόκλιση. Τι κάνουμε λοιπόν;

Αγοράζουμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Αντέχει μέχρι τους 200 βαθμούς και με αυτό μπορούμε να κάνουμε καραμέλα που κοκκαλώνει ή κλωστές ή μαλακή. Σοκολάτα γυαλιστερή ή θαμπή, να αποκρυσταλώσουμε το μέλι και άλλα πολλά.

Κοστίζει λιγότερο από 5€ (κυκλοφορούν και πολύ ακριβότερα) και κάνει τη διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας.

Μιας και μιλήσαμε για καραμέλα να σας δώσω και τα παρακάτω στοιχεία. Όταν βάζουμε στο τηγάνι ζάχαρη για να την κάνουμε καραμέλα:

Στους 110 γίνεται κλωστές.

Στους 115 μπορεί να γίνει μαλακές μπαλίτσες

Στους 128 μπορεί να γίνει σκληρές μπαλίτσες

Στους 135 μπορεί να γίνει γλυφιτζούρι που να σπάει εύκολα στο στόμα.

Στους 149 μπορεί να γίνει γλυφιτζούρι που σπάει δύσκολα στο στόμα (πολύ σκληρό)

Μπορείτε να την φτάσετε στους 190 βαθμούς όπου θα έχει τη γεύση του καμμένου (όχι σε δυσάρεστο σημείο) και γίνεται κυριολεκτικά πέτρα όταν στεγνώσει.ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθ. 51).

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66).


DAL ART έργα τέχνης