ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ (ΜΕΡΕΝΤΑ NUTELLA) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

|

[Επιστροφή στην Κεντρική Σελίδα]
[Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές]
[Οι Πρόσφατες Συνταγές]
[Επιστροφή στα Άρθρα]
ΜΕΡΕΝΤΑ …ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ


Ωραίες οι σπιτικές μερέντες, νόστιμες, αρωματικές και με γνώση των υλικών παρασκευής τους.

Στο chocosplash έχουμε την http://www.chocosplash.gr/chocolate.php?chocid=246

Kάποιος πριν 20 χρόνια πέταξε την κοτσάνα στην τηλεόραση ότι η ζαχαροπλαστική είναι "χημεία" και πως πρέπει να γίνονται όλα με ακρίβεια χιλιοστού αλλιώς θα αποτύχουν. Χοντρή κοτσάνα, αλλά επειδή την είπαν στην τηλεόραση, την πίστεψε όλος ο κόσμος.

Η ζαχαροπλαστική είναι όπως ακριβώς και η μαγειρική. Αν ρίξεις παραπάνω αλάτι στο φαγητό, θα γίνει λύσσα. Αν ρίξεις παραπάνω ξύδι θα γίνει ξυνό και πάει λέγοντας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τη ζαχαροπλαστική. Αν κάνεις υπερβολές θα το πληρώσεις. Όχι, όμως ότι δεν μπορείς να κάνεις παραλλαγές.

Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι τα παραδοσιακά γλυκά. Οι μαρμελάδες της προγιαγιάς μας ήταν 3 ζάχαρη προς 1 φρούτο. Της γιαγιάς μας 2 ζάχαρη, 1 φρούτο και της μαμάς μας 1 ζάχαρη, 1 φρούτο. Οι δικές μας, στέβια και σιρόπι αγαύης.

Μη φοβηθείτε να φτιάξετε λοιπόν σπιτική μερέντα ...πραλίνα φουντουκιού ήθελα να πω, αλλά εμείς οι μεγάλοι έχουμε κολλήματα με τα ονόματα (όλα τα κινούμενα σχέδια τα λέμε μίκυ μάους).

 

Πειραματίστηκα λίγο με τις γεύσεις και τα αρώματα και άφησα τη φαντασία μου να ταξιδέψει και το χέρι μου να πιάσει ένα σπιτικό λικέρ πορτοκάλι. Δώρο από μια φίλη με τη συνταγή του λικέρ επτασφράγιστο μυστικό!

Στην πραλίνα λοιπόν αντικατέστησα λίγο από το γάλα με λικέρ πορτοκάλι.

Μπήκα στον πειρασμό να αντικαταστήσω όλο το γάλα με το λικέρ, αλλά δεν θέλω να πηγαίνω το πρωί στη δουλειά ως Ορέστης Μακρής! Άσε που νομίζω ότι θα "έκοβε".

 

Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

 

Η σοκολάτα ταιριάζει με το άρωμα του πορτοκαλιού και αυτό είναι γνωστό. Το αποτέλεσμα ήταν μια εξαιρετικά καλά αρωματισμένη μερέντα με έντονο το άρωμα του πορτοκαλιού.

Φαντάζομαι πως το ίδιο  ενδιαφέρον θα είναι αν προσθέσει κανείς Grand Marnier ή Μπέιλις. Την επόμενη φορά θα το επιχειρήσω και σίγουρα δεν θα είναι αργά αυτή η ώρα.

Αν η μερέντα για ενήλικες, με το λικέρ πορτοκάλι, προλάβει να επιβιώσει τις επόμενες μέρες θα γίνει γέμιση για τσουρέκι. Θα δούμε!

 

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθ. 51).

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66).


DAL ART έργα τέχνης