ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ (ΜΕΡΕΝΤΑ NUTELLA) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

|

[Επιστροφή στην Κεντρική Σελίδα]
[Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές]
[Οι Πρόσφατες Συνταγές]
[Επιστροφή στα Άρθρα]
ΚΕΪΚ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ


Το είδαμε πέρυσι στο internet και είπαμε να το εκτελέσουμε ...και πέτυχε. Να λοιπόν το άρθρο που εξηγεί πώς γίνεται.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για να αγοράζεις πανάκριβες τούρτες που τα παιδιά τρώνε από μια κουταλιά ή και καθόλου και την επιλέγουν αποκλειστικά και μόνο για τα ψεύτικα κινέζικα παιχνίδια που έχουν επάνω και κοστίζουν 1 ευρώ στο Jumbo.

Η νέα μόδα είναι να κάνεις κάτι εντυπωσιακό στο σπίτι σου και μάλιστα να αφήσεις ΤΟ ΠΑΙΔΙ να κάνει τη διακόσμηση, όπως στη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω.

 

Η πεταλούδα αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα στρογγυλό κέϊκ πορτοκάλι το οποίο το κόψαμε στη μέση και του βάλαμε κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα στο κέντρο (υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ, γίνεται στη στιγμή). Δείτε και την παρακάτω φωτογραφία.

Πώς έγινες πεταλούδα; Απλά με το σωστό κόψιμο του κέικ και μια μικρή περιστροφή των κομματιών. Δείτε την παρακάτω εικόνα (γραφικό):

Τι κάνουμε: κάνουμε δύο κοψιές στο κέντρο για να ορίσουμε το σώμα της πεταλούδας (1).

Στα 2 ημισφαίρια δεξιά και αριστερά κάνουμε από μία κοψιά και έτσι έχουμε 5 κομμάτια στο σύνολο (αυτό που βλέπετε κάτω αριστερά).

Μετά περιστρέφουμε τα κομμάτια με την καμπύλη προς το σώμα της πεταλούδα ...και έτοιμο το σχήμα.

Δείτεστη φωτογραφία πως βγήκε. Για να πω την αλήθεια, για αυτό το άρθρο δεν είχαμε γενέθλια ή κάτι τέτοιο και ήμασταν λίγο απρόσεκτη και φτιάξαμε μεγάλη ποσότητα και βγήκαν παχιά τα κομμάτια. Αυτό, όμως βγήκε και σε καλό, επειδή το κέικ κόβεται πολύ εύκολα όταν είναι παχύ.

Στο τέλος πήρα τα πιτσιρίκια μου, νερό, άχνη ζάχαρη και χρώμα ζαχαροπλαστικής και έφτιαξα 4 έγχρωμα γλάσα (έλα, μη μου γκρινιάζετε, σε λίγο ζεστό νερό ρίχνουμε άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ρευστό σαν σιρόπι λουκουμά, ρίχνω και 1 - 2 σταγόνες χρωστική και είμαστε έτοιμοι). Λίγα έγχρωμα τρουφάκια από πάνω, στο ψυγείο και έτοιμη!

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή και μετάδοση έστω και μίας σελίδας του παρόντος site, κατά παράφραση ή διασκευή με οποιονδήποτε τρόπο (Ν 2121/93 άρθ. 51).

Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες, οργανισμούς, sites κ.λπ. (άρθ. 18). Οι παραβάτες διώκονται (άρθ. 13) και τους επιβάλλονται κατάσχεση, αστικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο (άρθ. 64-66).


DAL ART έργα τέχνης