ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 7350 φορές και εκτυπώθηκε 201 φορές.

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Ένα παραδοσιακό γλυκό με ελληνικά υλικά και gourmet γεύση


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Ένα παραδοσιακό γλυκό με ελληνικά υλικά και gourmet γεύση

Τι θα χρειαστούμε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ:

200 γρ ζάχαρη

120 γρ ελαιόλαδο

2 αυγά

100 γρ αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

50 γρ γάλα

100 γρ κρέμα γάλακτος

250 γρ καρυδόψιχα χονδροκομμένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

300 γρ κουβερτούρα με όσο το δυνατόν περισσότερο κακάο

350 γρ κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. μέλι

 

Πως το κάνουμε:

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ: Στο μίξερ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε στη μεσαία ή στη γρήγορη ταχύτητα και μετά το γυρνάμε στην αρχή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και στο τέλος την καρυδόψιχα.

Τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170º C για 45 με 50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με λιωμένη σοκολάτα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα (που την έχουμε σε ένα μπολ). Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και με αυτή καλύπτουμε την κρύα καρυδόπιτα.   

 

Την αρχική συνταγή μας την έστειλε ο/η: nelly13, από Νίκαια. Στην κουζίνα (καθώς αργά ή γρήγορα δοκιμάζουμε όλες τις συνταγές) χρειάστηκε να την τροποποιήσουμε σε αυτήν που διαβάζετε.

 

Υπόψιν: αυτή η συνταγή είναι "τύπου καρυδόπιτα". Η κλασική συνταγή είναι με τρίμα φρυγανιάς.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!