ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 8423 φορές και εκτυπώθηκε 356 φορές.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Ένας κορμός που μπορεί να μπει και στην κατάψυξη


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Ένας κορμός που μπορεί να μπει και στην κατάψυξη

Τι θα χρειαστούμε:

Για το παντεσπάνι

4 αυγά

2/3 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλτζ κορν φλάουερ

1φλτζ ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα

1 βανίλια

2 κ.σ. κακάο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

1 μορφάτ σε τενεκεδένιο κουτί

1 κούπα αμύγδαλα

2κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

2κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

2κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

Πως το κάνουμε:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε στους κρόκους την μαρέγκα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην ξεφουσκώσει πολύ.

Προσθέτουμε τη βανίλια και την κανέλα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ελαφριά να γίνουν ένας πηχτός χυλός.

Απλώνουμε το χυλό σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 12-15 λεπτά.

Πάνω σε μια καθαρή πετσέτα ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι.

Όσο είναι ζεστό, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και τυλίγουμε από την μακριά πλευρά σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.

Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει για να πάρει έτσι και το σχήμα του.

Για τη γέμιση

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχώς.

Όταν πάρει χρώμα καραμέλας η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά.

Θέλει προσοχή επειδή αρπάζει εύκολα η ζάχαρη και καίγεται. (αν καεί φτιάξτε άλλο, δεν σώζεται).

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μια λαδόκολλα αραιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Χτυπάμε τη μόρφατ με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη σαντιγί.

Ανοίγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε το μίγμα και το τυλίγουμε πάλι σε ρολό.

Αφήνουμε το ρολό στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει καλά.

Εναλλακτικά μπορείτε όπως είναι να το βάλετε κατευθείαν στην κατάψυξη και να έχετε κάθε φορά έναν παγωμένο σοκολατένιο κορμό.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε η Μάγια Νικολά από Χαλάνδρι.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑ:  

ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Της Maya Nikola

Τι μαγειρεύουν οι νεράιδες; Μαγικές συνταγές για γευστικότατα φαγητά, γλυκά και ροφήματα, μέσα από τις ζωές ιδιαίτερα έξυπνων νεράιδων.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με πληρωμή μέσω PAYPAL

 

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!