ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 4279 φορές και εκτυπώθηκε 18 φορές.

ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ Τρως όσο θες, όποτε το θες, χωρίς να χαλάς τη δίαιτά σου ...πολύ!


ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ

Τρως όσο θες, όποτε το θες, χωρίς να χαλάς τη δίαιτά σου ...πολύ!

Τι θα χρειαστούμε:

330 γρ. ζάχαρη

200 γρ. σκληρό αλεύρι  

3 αυγά (L-XL)

120 γρ. βούτυρο (τύπου βιτάμ)

100 γρ. φρέσκο γάλα (αν έχει πολύ υγρασία μειώστε το και στα 90)

1 κ.γ. baking powder 

25 γρ. σκόνη κακάο (άγλυκη)

1 φλτζ. ψίχα καρυδιού

Για το γλάσο:

115 γρ. άχνη ζάχαρη

30 γρ. φρέσκο γάλα

15 γρ. σκόνη κακάο (άγλυκη)

2 λουβιά βανίλια 

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.

Χτυπάμε 1 φλυτζάνι ψίχα καρυδιού ώστε να ψιλοκοπεί. Όχι πούδρα. Να το νιώθουμε στο δόντι.

Ανάβουμε τον φούρνο (προθέρμανση) στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε κοσκινίζοντας για να αφρατέψουν 200 γραμμάρια αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder και 25 γραμμάρια σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη).

Χτυπάμε το βούτυρο (120 γραμμάρια) στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα και ρίχνουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη (330 γραμμάρια). Κοιτάμε το μίγμα και χτυπάμε μέχρι που να λυώσει η ζάχαρη - να μην φαίνονται πολλοί κρύσταλλοι ζάχαρης.

Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στη μεσαία και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά (3).

Ρίχνουμε σιγά - σιγά 100 γραμμάρια γάλα. Σιγά για να μην πιτσιλίσει.

Βάζουμε την ταχύτητα στο αργό και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού. Στο αργό για να μην προκαλέσουμε σύννεφο αλευριού. Μόλις το ρίξουμε όλο, αυξάνουμε την ταχύτητα στη μεσαία ή στη μεγάλη.

Τέλος προσθέτουμε το καρύδι.

Χτυπάμε για 1 λεπτό στη γρήγορη ταχύτητα.

Βουτυρώνουμε - αλευρώνουμε την εσωτερική επιφάνεια ενός μικρού ή μέτριου ταψιού (εξαρτάται το πάχος που θέλουμε να έχουν τα παστάκια) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το γλάσο.

Πλένουμε το μπολ του μίξερ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά του γλάσου (άχνη ζάχαρη, γάλα, κακάο, βανίλια) και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Σύρμα λέμε τα "δόντια του μίξερ" που είναι σαν "μπάλες" ή σαν "οβάλ" και αποτελούνται από 4 έως 6 σύρματα.

Μόλις ψηθεί η βάση της πάστας και ενώ είναι ακόμη ζεστό το περιχύνουμε με το γλάσο, να πάει παντού. Απλά βάλτε παντού, αυτό θα ισιώσει μόνο του (αν δεν έχει κάποια τεράστια λακούβα ή εξόγκωμα η βάση της πάστας.

Για ντεκόρ μπορείτε να κολλήσετε επάνω καρύδι, M&Ms ή ό,τι άλλο θέλετε.

 

Αν το βάλετε σε τετράγωνο ταψί το κόβετε σε τετράγωνα και έχετε παστάκια.

Αν το βάλετε σε στρόγγλυο ταψί το κόβετε σε "τρίγωνα" και έχετε πάστες!

Ό,τι σας αρέσει. Δικιά σας η δημιουργία. Μην ντρέπεστε να αυτοσχεδιάσετε. 

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!