ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 3282 φορές και εκτυπώθηκε 8 φορές.

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΟΚΑ (ΚΑΦΕ) ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ Σλουρπ! Ξέρετε ότι μπορείτε να πειραματιστείτε πολύ με αυτήν τη συνταγή;


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΟΚΑ (ΚΑΦΕ) ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ

Σλουρπ! Ξέρετε ότι μπορείτε να πειραματιστείτε πολύ με αυτήν τη συνταγή;

Τι θα χρειαστούμε:

330 γρ. ζάχαρη 

120 γρ. φρέσκο γάλα

70 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. βούτυρο

1½ κ.γ. γλυκόζη

1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ (τύπου νες)

40 γρ. σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό περιεκτικότητας σε κακάο)

½ φλτζ. ψίχα καρυδιού

1 λουβί βανίλια

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε το βούτυρο έξω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κοπανάμε ελαφριά την ψίχα καρυδιού έτσι ώστε να είναι μέτρια κομμένα -ούτε χοντρά - ούτε αλοιφή!

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε πρώτα την σοκολάτα και μετά τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τον καφέ, 1 λουβί βανίλια, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Ανάβουμε το μάτι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να ανακατευτεί καλά, να έχουν λιώσει όλα τα συστατικά (ομογενοποιημένο μίγμα) και να αρχίσει να βράζει. Πάντα σε σιγανή φωτιά κι ανακατεύοντας. Δεν θέλουμε να μας κολλήσει, ούτε να καεί.

Πρέπει να γίνει παχύρευστο σαν μέλι. Επειδή όμως υπάρχουν μέλια και μέλια, παίρνουμε μία κούπα νερό και στάζουμε μια σταγόνα από το μίγμα μέσα. Αν γίνει μπαλίτσα, είμαστε έτοιμοι. Αν διαλυθεί αμέσως, θέλει κι άλλο.

Όταν το μίγμα θα είναι έτοιμο το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γραμμάρια βούτυρο χωρίς να ανακατέψουμε για 1 λεπτό!!! Το βούτυρο λιώνει απο τη θερμοκρασία του μίγματος.

Μετά το 1 λεπτό ανακατεύουμε πολύ γρήγορα μέχρι το μίγμα να θαμπώσει, δηλαδή να χάσει τη γυαλάδα του.

Τότε προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ψίχα καρυδιού μέτρια κομμένη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε γρήγορα για 10 με 20 δευτερόλεπτα.

Τώρα έχουμε 2 επιλογές:

1. Το βάζουμε σε μια μικρή φόρμα που την έχουμε βουτυρώσει.

2. Το βάζουμε σε μικρά βουτυρωμένα φορμάκια της μιας δόσης.

Μόλις κρυώσει και στερεοποιηθεί είναι έτοιμο. Αν το έχουμε βάλει σε μία φόρμα το κόβουμε με λεπτό κοφτερό μαχαίρι σε μερίδες.

Εγώ προτιμώ το νο 2 όπου τα σοκολατάκια μου έχουν και διάφορα σχέδια (μαργαρίτα, ζωάκια κ.λπ.)

Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να πειραματιστείτε πολύ. Προσθέστε βανίλια - βγάλτε βανίλια. Δοκιμάστε εσάνς. Αντί για για καρύδι ψιλοκόψτε γλυκό του κουταλιού! Μην το φοβάστε. Είναι μύθος ότι η ζαχαροπλαστική βασίζεται στην λεπτομέρεια και ότι αν κάνεις λάθος 1 γραμμάριο πάνε όλα κατά διαόλου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάπως πως κυκλοφορεί η φήμη ότι η γλυκόζη είναι κάποιο χημικό προϊόν σταλμένο από το διάολο ή όποιο άλλο φανταστικό ον επιθυμεί την καταστροφή του κόσμου διαμέσου της διατροφής. Η γλυκόζη είναι φυσικό, φυτικό προϊόν από το καλαμπόκι. Η γλυκόζη όχι μόνο ΥΠΑΡΧΕΙ μέσα σε κάθε άνθρωπο αλλά μετά το αίμα και το οξυγόνο είναι ίσως το σημαντικότερο συστατικό που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!