ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 1599 φορές και εκτυπώθηκε 3 φορές.

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Όταν το φρούτο συνάντησε τη σοκολάτα


ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Όταν το φρούτο συνάντησε τη σοκολάτα

Τι θα χρειαστούμε:

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

2 αυγά

180 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της

100 γρ φρέσκο γάλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

4 φύλλα ζελατίνα

1 σφηνάκι λικέρ φραγκοστάφυλλο

1 κ.σ. μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο

2 λουβιά βανίλια

1 πρέζα αλάτι

Επιπλέον για το κάτω παντεσπάνι:

2 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1 σφηνάκι λικέρ φραγκοστάφυλλο

Επιπλέον για από πάνω:

200 γρ. σοκολάτα

2 κ.σ. μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο

 

Πως το κάνουμε:

Παντεσπάνι: Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Στο μιξερ χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στη μέση και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε το περιεχόμενο από 2 λουβιά βανίλιας και μια πρέζα αλάτι.

Λίγο - λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα. Λίγο το ένα, λίγο το άλλο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Χτυπάμε τον πάτο του ταψιού στον πάγκο για να ισιώσει το μίγμα και να ανέβουν επάνω οι μεγάλες φουσκάλες που τυχόν έχουν εγκλωβιστεί. Βρέχουμε ένα κουτάλι και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε στα 40 λεπτά με ένα μαχαίρι αν η ζύμη είναι έτοιμη (οπότε θα βγει στεγνό). Αν όχι επαναλαμβάνουμε τον έλεγχο κάθε 5 λεπτά.

Γέμιση: Τη γέμιση την ξεκινάμε τουλάχιστον ΜΙΣΗ ΩΡΑ αφού έχει βγει το παντεσπάνι από τον φούρνο. Επειδή θα χρειαστεί να το κόψουμε οριζόντια σε 3 δίσκους, πρέπει να έχει κρυώσει.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε ένα ποτήρι νερό για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να την κουνάμε. Μετά την αφαιρούμε και τη διαλύουμε σε 3 κουταλιές της σούπας νερό (θερμοκρασία δωματίου).

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για να πάρει όγκο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει ένα όριο στο χτύπημα. Αν την χτυπήσετε πάρα πολύ θα νερουλιάσει ξανά. Μόλις δείτε ότι σφίγκει, σταματάτε.

Αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα, το ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ σφηνάκι λικέρ και τη ζελατίνα και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Σε ένα μπρίκι στο μάτι βράζουμε μισό ποτήρι νερό (120 γρ) με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε 1 σφηνάκι λικέρ φραγκοστάφυλλο.

Βάζουμε τη σοκολάτα στην κατάψυξη.

Αφού έχει κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα, κόβουμε το παντεσπάνι ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ σε τρεις δίσκους (δύο κοψιές).

Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε μια βάση τούρτας (πουλάνε στα super market) ή σε μια πιατέλα. Τη ραντίζετε με το περιεχόμενο του μπρικιού (σιρόπι με λικέρ). Ξεπλένουμε το μπρίκι και βάζουμε μέσα 2 κοφτές κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο και 4 κουταλιές νερό. Το ζεσταίνουμε ελαφριά και το ανακατεύουμε. Θέλουμε να γίνει σαν μέλι. Αν σφίξει πολύ απλά ρίχνουμε κι άλλο νερό.

Αλείφουμε από πάνω με το 1/3 της κρέμας που φτιάξαμε.

Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και αλείφουμε με το μισό της κρέμας που απέμεινε.

Τοποθετούμε το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι και αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (αυτή που είναι σαν μαχαίρι δίχως δόντια).

Απλώνουμε από πάνω τη "νερουλή" μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο. Προσέχουμε αυτό να γίνει ομοιόμορφα. Αν δεν φτάνει, φτιάχνουμε λίγη ακόμα. Εξαρτάται από το πόσο πάχος θα απλώσουμε.

Βγάζουμε τη σοκολάτα από την κατάψυξη και κόβουμε κομμάτια (σαν γύρο) και τα ρίχνουμε από πάνω από την τούρτα!

Είμαστε έτοιμοι. Βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα και καλή όρεξη.

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!