ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 1587 φορές και εκτυπώθηκε 2 φορές.

CHOCO-COCO Μην τρελαίνεστε. Δεν είναι τόσο κουφό όσο ακούγεται


CHOCO-COCO

Μην τρελαίνεστε. Δεν είναι τόσο κουφό όσο ακούγεται

Τι θα χρειαστούμε:

6 με 7 μπούτια κοτόπουλου (μικρά)

1 σκελίδα σκόρδο

1 ξερόκρεμμύδι

2 μίσχοι μέντας

Αλάτι

Κόκκινο πιπέρι

Για τη σάλτσα:

750 γρ. ντομάτες

1 κ.σ. τοματοπελτέ

1 σκελίδα σκόρδο

1 ξερό κρεμμύδι

4 κ.σ. σησαμόσπορο

1 κ.σ. πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο (σκόνη)

½ κ.γ. γαρύφαλλο

1 - 3 πιπεριές τσίλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ. μάυρη σοκολάτα (πάνω από 70% κακάο)

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε τη σοκολάτα έξω για να μαλακώσει.

Ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδο, 1 ξερό κρεμμύδι και 2 μίσχους μέντας (στο μούλτι όλα μαζί).

Πασπαλίζουμε με αυτά 6 με 7 μπουτάκια κοτόπουλου. Όχι κανονικής κότα που είναι μεγάλα. Αυτά που πουλάνε σε συσκευασία μόνο μπούτια και είναι μικρά.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε νερό μαλακά για να μην φύγουν τα μυρωδικά εντελώς από τα μπουτια. Τόσο νερό, όσο να τα σκεπάσει.

Ανοίγουμε στη δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις πάρει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο κάτω από τη μέση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Στα 20, 25 λεπτά ελέγχουμε να δούμε αν το κρέας μαλάκωσε αρκετά. Τα βγάζουμε αν μαλάκωσαν αρκετά (συνήθως 25 με 30 λεπτά).

Όσο βράζει ξεφλουδίζουμε 700 με 750 γραμμάρια ντομάτες και σε ένα τηγάνι καβουρντίζουμε τους σησαμόσπορους (απλά τους τηγανίζουμε ΧΩΡΙΣ λάδι, ίσα που να αλλάξουν χρώμα - μην τους κάνετε κάρβουνο).

Στο μούλτι ρίχνουμε τις ντομάτες, το σησαμόσπορο, μια καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο, ένα ξερό κρεμύδι (κομμένο στα 4 για να χωρέσει), 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινο, λίγο γαρύφαλο, 1 έως 3 πιπεριές τσίλι (ανάλογα το πόσο καυτερό το θέλετεκαι αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε πολύ καλά.

Αφού γίνουν αλοιφή βάζουμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε κομματιασμένη τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά

Χωρίς να σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε μία κουτάλα (τη μεγάλη σερβιρίσματος σούπας) από το ζωμό κότας που βράσαμε τα μπούτια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα μπούτια.

Προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα ζωμό και βράζουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά να δέσει το σύνολο. Αν δούμε ότι εξατμίζεται και πήζει πολύ, προσθέτουμε ζωμό. Σαν γενικό κανόνα να έχετε ότι το κρέας πρέπει να είναι σκεπασμένο από τη σάλτσα.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι και τη σάλτσα. 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!