επιστροφή στην κεντρική σελίδα chocosplash.gr
τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά γλυκά παγωμένα με σοκολάτα
Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα
σοκολατάκια για όλους extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα βιβλία διατροφής και δίαιτας
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ COOKIES ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ

|

[Επιστροφή στην Κεντρική Σελίδα]
[Όλες οι Πρόσφατες Συνταγές]
[Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές]

Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 1212 φορές και εκτυπώθηκε 13 φορές.

ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ Με αυτή τη συνταγή σίγουρα θα πεις ότι έφαγες -γλυκό ψωμί-


ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Με αυτή τη συνταγή σίγουρα θα πεις ότι έφαγες -γλυκό ψωμί-

Τι θα χρειαστούμε:

700 γρ. αλεύρι

200 γρ. γάλα

50 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 αυγά

60 γρ. βούτυρο

 

Για τη γέμιση:

120 γρ. βούτυρο

400 γρ. κουβερτούρα

1½ φλιτζάνι φουντούκια 

3 κ.σ. μέλι

Για την επάλειψη:

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.

Τρίβουμε την κουβερτούρα (ή την σπάμε σε κομμάτια) και την αφήνουμε κι αυτήν έξω από το ψυγείο.

Σπάμε τα φουντούκια στο γουδί σε χοντρά κομμάτια.

Στο μεγάλο ποτήρι βάζουμε μισό φλυτζάνι χλιαρό νερό, 50 γραμμάρια ζάχαρη και ένα φακελάκι μαγιά.

Ανακατεύουμε καλά (π.χ. με το πλυμμένο μίξερ του φρακέπ) και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.

 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα 2 αυγά, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε 60 γραμμάρια βούτυρο, 200 γραμμάρια γάλα και το μείγμα της μαγιάς.

 

Χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα για 1 λεπτό. Βάζουμε το εξάρτημα για ζύμες (αυτό που μοιάζει με τιρμπουσόν) βάζουμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε 700 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι που να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει. Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα τουλάχιστον.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 120 γραμμάρια βούτυρο, 400 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, 1½ φλιτζάνι φουντούκια και 3 κουταλιές της σούπας μέλι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Σε μια λαμαρίνα (ρηχό ταψί) απλώνουμε μια λαδόκολα.

Βάζουμε επάνω τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο με διαστάσεις περίπου 40 x 45 εκατοστά. 

 

Επάνω στο φύλλο απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης.

 

Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, από την μακριά πλευρά του και το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος, με ένα κοφτερό μαχαίρι δίχως δόντια.

Ενώνουμε τις 2 άκρες των νέων λωρίδων που έχουν σχηματιστεί και τις πλέκουμε σε πλεξούδα.

Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Όταν το βγάλουμε  από το φούρνο το βάζουμε επάνω σε μια σχάρα για να μην ιδρώσει και ετοιμάζουμε την επικάλυψη ως εξής:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 2 κουταλιές της ζούπας ζάχαρη άχνη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και με το μείγμα αυτό αλείφουμε με ένα πινέλο.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ, με το που το βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε επάνω λίγες σταγόνες σοκολάτας να κολλήσουν και να λυώσουν στην επιφάνεια. 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!





ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Cooks.gr (www.cooks.gr) Oλες οι συνταγές στα γρήγορα

MAD CAT Εισαγωγή Ιταλικών Γυναικείων Ρούχων. Πώληση Χονδρική - Λιανική
Αιόλου 37 και Βορέου γωνία. Τηλ.: 6993217943

DAL ART έργα τέχνης