ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 2135 φορές και εκτυπώθηκε 5 φορές.

ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.


ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Τι θα χρειαστούμε:

330 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλικη)

300 γρ. κρέμα γάλακτος

280 γρ. αλεύρι

260 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη άχνη

30 γρ. μαύρη ζάχαρη

5 αχλάδια

2 αυγά

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. κονιάκ

1 ξυλάκια κανέλας

2 λουβιά βανίλια

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Χυμό από ένα 1 λεμόνι

Αλάτι (μια μύτη κ.γ.)

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα εκτός ψυγείου για να μαλακώσουν.

Καθαρίζουμε 5 αχλάδια από τη φούδα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια.

Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα και το γεμίζουμε με νερό, ίσα που να σκεπάσει τα αχλάδια.

Προσθέτουμε 330 γραμμάρια ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική), 1 ξυλάκι κανέλας και το χυμό από 1 λεμόνι και τα βράζουμε.

Πρέπει να βράσουν τόσο ώστε να μαλακώσουν κάπως τα αχλάδια (να τρυπιούνται από το πηρούνι).

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε την τάρτα.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 130 (από τα 150) γραμμάρια βούτυρο και 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη. Τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα για 1 λεπτό.

Κατεβάζουμε στη μεσαία ταχύτητα και ρίχνουμε το ξύσμα της φλούδας από μισό πορτοκάλι και 1 λουβί βανίλια.

Προσθέτουμε 1 αυγό.

Στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε 280 γραμμάρια αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (μεταξά) και μια μύτη κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Το χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (και ας είναι αντικολλητική). Βάζουμε τη ζύμη στο κέντρο και την ανοίγουμε προς τις άκρες, να πιάσει όλη την ταρτιέρα.

Με ένα πηρούνι κάνουμε πηρουνιές σε όλη την επίπεδη επιφάνειά της.

Τη βουτυρώνουμε ελαφριά και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στα 25 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε την τάρτα για 20 λεπτά περίπου (να πάρει χρώμα).

Τη βγάζουμε και την αφήνουμε κάπου στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε φέτες. 

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και το ζεσταίνουμε ίσα που να βράσει.

Μόλις αρχίσει να βγάζει μπουρμπουλήθρες κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα της φλούδας από μισό πορτοκάλι, 1 λουβί βανίλια, 260 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια και 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ανοίγουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου να προθερμανθεί.

Στο μίξερ χτυπάμε 2 αυγά και τον κρόκο από 1 αυγό στη γρήγορη ταχύτητα.

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το μίγμα της σοκολάτας.

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Χύνουμε το μίγμα μέσα στην τάρτα.

Βάζουμε από πάνω τα αχλάδια. Αν πέσουν πολλά αφήνουμε κάποια να μπουν μέσα στο μίγμα.

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!