ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5603 φορές και εκτυπώθηκε 23 φορές.

ΜΠΛΑΚ  ΦΟΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ - ΠΡΟΧΘΕΣ


ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

ΜΕ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ - ΠΡΟΧΘΕΣ

Το www.tsoukali.gr έχει μια εκπληκτική στήλη με συνταγές από φαγητά και γλυκά που περίσσεψαν. Από εκεί αντιγράφουμε:

Τι θα χρειαστούμε:

 

Κέικ σοκολάτας (που έχει περισσέψει)

 

2 κούπες σαντιγί

 

1 κούπα βύσσινα κονσέρβα (ή κεράσια)

 

Λικέρ κεράσι (προαιρετικά)

 

Φλούδες σοκολάτας

   

Πως το κάνουμε:

Το κέικ σοκολάτας είναι λίγο δύσκολο να περισσέψει. Πολύ δύσκολο.  Παρ' όλα αυτά συμβαίνει και αυτό, να περάσουν μερικές μέρες και κανένας να μην το ακουμπάει  - είτε επειδή το θεωρεί μπαγιάτικο είτε επειδή το έχει βαρεθεί.

Καμιά φορά περισσεύει κι επειδή ρίξαμε λιγότερη ζάχαρη και δεν το προτιμούν τα παιδιά της οικογένειας ή ...πολύ ζάχαρη και δεν το προτιμούν οι μεγάλοι, επειδή κάνουν δίαιτα.

Όπως και να έχει το κέικ που έχει περισσέψει μπορεί ευκολότατα να μεταμορφωθεί σε ένα Μπλακ Φόρεστ και να φαγωθεί στο άψε σβήσε. Ας δούμε πως γίνεται.

Κόβουμε το κέικ σε μικρά κομμάτια και βάζουμε μια στρώση σε όμορφα ποτήρια. Περιχύνουμε με λίγο λικέρ ή με το ζουμί των βύσσινων. Υπάρχουν μερικά λικέρ (όπως το γκραντ Μαρνιέ) τα οποία είναι πολύ αρωματικά και χαίρουν μεγάλης αποδοχής. Αν δεν θέλετε οινόπνευμα, ρίχτε χυμό φρούτων.

Μετά βάζουμε από επάνω μια στρώση σαντιγί, μερικά βύσσινα και συνεχίζουμε με κέικ το οποίο το ραντίζουμε πάλι με το ίδιο υλικό που ραντίσαμε το προηγούμενο.

Στην τελευταία στρώση μετά το κέικ βάζουμε τα βύσσινα και μετά τη σαντιγί.

Γαρνίρουμε είτε με τριμμένη σοκολάτα είτε με σιρόπι (αυτά που βάζουμε στα παγωτά) σοκολάτας - βύσσινου.

Σας εγγυώμαστε ότι θα ξετρελαθείτε με τη γεύση και τα αρώματα.

Δοκιμάστε συνδυασμούς με χυμό - λικέρ πορτοκάλι και διάφορα αποξηραμένα φρούτα ή γλυκά κουταλιού. Θα κάνετε απίθανες δημιουργίες που όλοι θα αναρωτιούνται ...που σπουδάσατε ζαχαροπλάστης.

Και όλα αυτά με ...υπόλοιπα!

Ευχαριστούμε το www.tsoukali.gr.

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!