ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 3625 φορές και εκτυπώθηκε 14 φορές.

COOKIES ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ Gourmet μουστοκούλουρα


COOKIES ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Gourmet μουστοκούλουρα

Τι θα χρειαστούμε:

 

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2  κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλτζ ελαιόλαδο

1 φλτζ πετιμέζι

1 φλτζ χυμό πορτοκάλι

1 αυγό

1 φλτζ ζάχαρη

1 φλτζ καρύδια (ψιλοκομμένα)

1 ½ κ.γ. σόδα

1 κ.γ. κανέλα

½  κ.γ. γαρύφαλλο

½ κ.γ. τζίντζερ

¼ κ.γ. αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι. Αναμειγνύουμε το λάδι, το πετιμέζι, το αυγό και το χυμό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και εναλλάξ τα αλεύρια και τα καρύδια.

Φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού μανταρινιού και  τα πατάμε να γίνουν σαν μικρά πιτάκια με πάχος 1 εκατοστό.

Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170ο Κελσίου για 13 -15 λεπτά.

 

Tip. Αν τα κάνετε λίγο πιο χοντρά θα βγούνε πολύ μαλακά.

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!