ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 13257 φορές και εκτυπώθηκε 156 φορές.

ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ Απολαυστικός συνδυασμός ζουμερού σοκολατένιου brownie με κρέμα μόκα και επικάλυψη σοκολάτας


ΤΟΥΡΤΑ BROWNIES ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ

Απολαυστικός συνδυασμός ζουμερού σοκολατένιου brownie με κρέμα μόκα και επικάλυψη σοκολάτας

Τι θα χρειαστούμε:

 

Για τη βάση

2 αυγά

100γρ κουβερτούρα

100γρ ζάχαρη

100γρ βούτυρο

100γρ καρύδια ψιλοκομμένα

30γρ μπισκότο αλεσμένο σκόνη

50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 

Για την κρέμα

500ml κρέμα γάλακτος

1φλιτζανάκι εσπρέσο ή 1 κουταλάκι του γλυκού νεσκαφέ διαλυμένο σε 1φλιτζανάκι νερό

4 φύλλα ζελατίνης

3 κ.σ. άχνη

 

 

Για την επικάλυψη

100γρ κρέμα γάλακτος

200γρ κουβερτούρα

 

 

Πως το κάνουμε:

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.

 Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε στα αυγά την λιωμένη σοκολάτα, το μπισκότο, τα καρύδια και το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα καλά.

Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί (20 x 30) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν.

Όταν μαλακώσει η ζελατίνα την διαλύουμε στον ζεστό καφέ και τον ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα στη βάση του brownie.

Το βάζουμε στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα φτιάχνουμε την γκανάζ :

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!