ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 5352 φορές και εκτυπώθηκε 26 φορές.

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΔΩΡΑΚΙΑ Εύκολα, χωρίς κορνέ στο τσάκα τσάκα


ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΔΩΡΑΚΙΑ

Εύκολα, χωρίς κορνέ στο τσάκα τσάκα

Τι θα χρειαστούμε:

 

250γρ βούτυρο

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300γρ άχνη ζάχαρη

3 αυγά

1 λεμόνι ξύσμα

1 κ.γ. backin powder

2 βανίλιες

½ φλτζ γάλα

Μαρμελάδα βερίκοκο

200γρ κουβερτούρα

100γρ κρέμα γάλακτος

 

Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα.

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 15 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Απλώνουμε το μίγμα (είναι λίγο πιο πηχτό από αυτό του κέικ) σε βουτυρωμένο ταψί 20x30.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 15 περίπου λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια και τα ενώνουμε με μαρμελάδα.

Για ευκολία κόβουμε ακριβώς στη μέση το μπισκότο όσο είναι χλιαρό, απλώνουμε στη μια επιφάνεια μαρμελάδα, καλύπτουμε με το άλλο μισό και το χωρίζουμε σε κομμάτια.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και καλύπτουμε τα πτι φουρ.

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!