ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 4520 φορές και εκτυπώθηκε 49 φορές.

Ferrero Rocher ... handmade Τα σοκολατάκια του πρέσβη ... από τα χεράκια σας


Ferrero Rocher ... handmade

Τα σοκολατάκια του πρέσβη ... από τα χεράκια σας

Τι θα χρειαστούμε:

250 γρ. φουντούκια.

90 γρ. γκοφρέτες (κατά προτίμηση με κρέμα φουντουκιού).

300 γρ. πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα - μερέντα).

400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος.

 

Πως το κάνουμε:

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου ψήνουμε τα φουντούκια για 10 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν το άρωμα τους.

Κρατάμε  στην άκρη 40 - 45 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα χοντροκόβουμε στο μούλτι.

 

Θρυμματίζουμε επίσης στο μούλτι τις γκοφρέτες, χωρίς να τις κάνουμε σκόνη, να είναι λίγο χοντροκομμένες.

Βάζουμε στην  άκρη ένα φλιτζάνι από τα αλεσμένα φουντούκια και ένα από τις γκοφρέτες και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα με την μερέντα πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει καλά.

 

Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε το μίγμα της μερέντας και το τυλίγουμε γύρω από ένα φουντούκι. Βάζουμε το σοκολατάκι στο μίγμα με το αλεσμένο φουντούκι και γκοφρέτα που κρατήσαμε πριν και το «πανάρουμε».

Όταν τελειώσουμε με όλα τα σοκολατάκια τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσουμε την κουβερτούρα.

Λιώνουμε τις κουβερτούρες γάλακτος και βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε λαδόκολλα.

 

Tips: επειδή το μίγμα της μερέντας κολλάει αρκετά , θα πρέπει να είναι πολύ κρύο το μίγμα από το ψυγείο και φοράμε γάντια. Αν έχει πολύ ζέστη στην κουζίνα σας, βάζουμε σε ένα ταψάκι μερικά παγάκια και εκεί πάνω το μπολ με το μίγμα, για να διατηρείται κρύο μέχρι να τελειώσουμε.

 

Όταν είναι να καλύψουμε τα σοκολατάκια με την κουβερτούρα, παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας κουβερτούρα βάζουμε ένα σοκολατάκι και με τη βοήθεια ένος μικρού κουταλιού γυρνάμε το σοκολατάκι μέχρι να καλυφτεί. Μη βουτάτε το σοκολατάκι μέσα στη ζεστή κουβερτούρα, επειδή πολύ γρήγορα με την αλλαγή της θερμοκρασίας θα παγώσει η κουβερτούρα και δεν θα είναι ρευστή.

 

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουβερτούρα γάλακτος και μια κουβερτούρα πραλίνας.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!