ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 97 φορές και εκτυπώθηκε 0 φορές.

CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΚΡΕΜ ΜΠΡΙΛΕ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ, ΑΜΕΣΩΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ


CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ!

ΚΡΕΜ ΜΠΡΙΛΕ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ, ΑΜΕΣΩΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ

Τι θα χρειαστούμε:

150 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. κουβερτούρα (με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό κακάο γίνεται)

60 γρ. φρέσκο γάλα

40 γρ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική)

3 κρόκοι αυγού

 

Πως το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 60 γραμμάρια φρέσκο γάλα, 3 κρόκους αυγού και 40 γραμμάρια λευκή ζάχαρη.

Χτυπάμε στη μικρή ταχύτητα.

Σε ένα μπωλ βάζουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.

Ζεσταίνουμε 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο μπωλ με την κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει όλη η κουβερτούρα και μετά ρίχνουμε, ενώ δουλεύει το μίξερ, σιγά σιγά το μίγμα της σοκολάτας στο μίγμα με τη ζάχαρη, τ' αυγά και το γάλα.

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Η κρέμα είναι έτοιμη.

Γεμίζουμε μικρά γυάλινα ή πορσελάνινα μπωλάκια της μιας μερίδας με το μίγμα .

Ετοιμάζουμε ένα βαθύ ταψί με νερό ίσαμε τη μέση του ύψους των μπωλ.

Τα βάζουμε στο ταψί, όλα μαζί στον φούρνο και ψήνουμε για 14 με 15 λεπτά περίπου.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

Ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη την οποία τη λυώνουμε με ένα φλόγιστρο.

Τι είναι το φλόγιστρο; Στα είδη μαγειρικής πουλάνε κάτι πανάκριβα. Εγώ μέχρι πρότινος είχα αυτό που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί. Πρόσφατα αγόρασα ένα "κολλητήρι αερίου", στην ουσία ένα φλόγιστρο στο μέγεθος μαρκαδόρου και κάνει τέλεια δουλειά. Γεμίζει με αυτό που γεμίζουμε τους αναπτήρες, είναι φτηνό (10 ευρώ περίπου), δεν πιάνει χώρο και κάνει τέλεια δουλειά.

 

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!