ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 22895 φορές και εκτυπώθηκε 353 φορές.

ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ Σκαλοπάτι και απόλαυση


ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ

Σκαλοπάτι και απόλαυση

Υλικά Δημιουργίας

Για το παντεσπάνι

6 αυγά

200 γρ αλεύρι

200 γρ ζάχαρη

3 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκη

4 κ.σ. βούτυρο

Για τη γέμιση

125 γρ βούτυρο

200 γρ κουβερτούρα

50 γρ άχνη ζάχαρη

Για την επικάλυψη

½ φλτζ αμύγδαλο φιλέ

2 κ.σ. σοκολάτα σε νιφάδες

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.

Σταματάμε το χτύπημα όταν μπορούν να δημιουργηθούν με το πιρούνι κορυφές από το μίγμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το βούτυρο λιωμένο.

Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 35 - 40 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σίτα να κρυώσει εντελώς. 

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη.

Χτυπάμε το μίγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.

Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζόντια.

Κάθε κομμάτι το κόβουμε οριζόντια σε τρία ίσα μέρη.

Κρατάμε ¼ από την κρέμα σοκολάτας στην άκρη για την επικάλυψη.

Συναρμολογούμε ξανά το κέικ βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις την κρέμα σοκολάτας.

Καλύπτουμε όλο το κέικ με το ¼ της κρέμας σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τις νιφάδες σοκολάτας.

 

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!