ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ (ΜΕΡΕΝΤΑ NUTELLA) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 206286 φορές και εκτυπώθηκε 12599 φορές.


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Απαλή βελούδινη γεύση με άρωμα πορτοκαλιού


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Απαλή βελούδινη γεύση με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά δημιουργίας

250 γρ κουβερτούρα

100 γρ κουβερτούρα γάλακτος

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier)

1 βανιλέτα (φακελάκι ζάχαρης με άρωμα βανίλιας)

3 κ.σ. βούτυρο

1 φλτζ γάλα

2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)

2 κ.σ. άχνη

500 γρ κρέμα γάλακτος

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το λικέρ και τις κουβερτούρες κομμένες σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουνε.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανιλέτα και την άχνη να πήξουν, χωρίς να γίνουν σαντιγί.

Ανακατεύουμε απαλά με τη λιωμένη κουβερτούρα.

Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τη μους και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!