ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 205405 φορές και εκτυπώθηκε 12597 φορές.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Απαλή βελούδινη γεύση με άρωμα πορτοκαλιού


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Απαλή βελούδινη γεύση με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά δημιουργίας

250 γρ κουβερτούρα

100 γρ κουβερτούρα γάλακτος

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier)

1 βανιλέτα (φακελάκι ζάχαρης με άρωμα βανίλιας)

3 κ.σ. βούτυρο

1 φλτζ γάλα

2 πορτοκάλια (χυμό και ξύσμα)

2 κ.σ. άχνη

500 γρ κρέμα γάλακτος

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το λικέρ και τις κουβερτούρες κομμένες σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουνε.

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανιλέτα και την άχνη να πήξουν, χωρίς να γίνουν σαντιγί.

Ανακατεύουμε απαλά με τη λιωμένη κουβερτούρα.

Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τη μους και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!