ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ MUFFINS ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΣΟΚΟΜΕΛΩΟΥΣ ΞΥΛΑΚΙΑ ΣΟΚΟΖΕΛΕ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 34635 φορές και εκτυπώθηκε 851 φορές.

ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ Ένα κέικ με έντονο άρωμα πορτοκαλιού


ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα κέικ με έντονο άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά Δημιουργίας

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

2 φλτζ ζάχαρη

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

2 πορτοκάλια ακέρωτα μεσαίου μεγέθους.

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.

5 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκη.

½ φλτζ γάλα, φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό για 40 λεπτά.

Τα κόβουμε στα τέσσερα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πράσινο μέρος του κοτσανιού και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (250 γραμμάρια) με τη ζάχαρη (2 φλυτζάνια) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε στο μίγμα τα αυγά ένα - ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε εναλλάξ στο μίξερ μαζί με το γάλα και τον πολτό των πορτοκαλιών.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 περίπου ώρα.

Στα 45, 50 και 55 λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαίρι, αν έχει ψηθεί.

Βυθίζουμε 4 εκατοστά το μαχαίρι στο κέικ και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο να βγει από τον φούρνο. Επειδή φούρνος από φούρνο διαφέρει η εμπειρία θα σας υποδείξει τους σωστούς για τον φούρνο σας ώρα ψησίματος.

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!