ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 84937 φορές και εκτυπώθηκε 5413 φορές.

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ Τα παστέλια πολυτελείας


ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ

Τα παστέλια πολυτελείας

Υλικά Δημιουργίας

1 φλτζ ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

2 κούπες αμύγδαλο φιλέ

2 κ.σ. μέλι

1/3 φλτζ κρέμα γάλακτος

1 βανίλια

150 γρ κουβερτούρα

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μέλι και το βούτυρο να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίζει το μίγμα να πήζει λίγο το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ.

Σε μια λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από το μίγμα σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Εναλλακτικά μπορούμε να γεμίσουμε φόρμες για μάφιν και να ψήσουμε εκεί τις φλωρεντίνες.

Αφήνουμε τις φλωρεντίνες να κρυώσουν και όταν κρυώσουν τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα κατά το ήμισυ.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!