ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 6596 φορές και εκτυπώθηκε 477 φορές.

ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ Γλυκά παξιμάδια πολυτελείας


ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Γλυκά παξιμάδια πολυτελείας

Υλικά Δημιουργίας

3 φλτζ αλεύρι

1 φλτζ ζάχαρη

2 αυγά

2 βανιλέτες

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές λικέρ Αμαρέτο

1 πρέζα αλάτι

2 φλτζ αμύγδαλα ωμά ασπρισμένα

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη

 

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το κακάο.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λικέρ, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και το αλάτι.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια και αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.

Χωρίζουμε το μίγμα σε δυο μέρη και φτιάχνουμε δυο μπαστούνια.

Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 30 - 40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε φέτες πάχους ενός εκατοστού.

Βάζουμε τις φέτες σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου ή στους 175ο σε αέρα.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!