ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CREME BRULEE ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ! ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι)

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 416604 φορές και εκτυπώθηκε 20451 φορές.

ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ –ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Όλο το άρωμα των πορτοκαλιών μέσα σε ένα τρουφάκι


ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ –ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Όλο το άρωμα των πορτοκαλιών μέσα σε ένα τρουφάκι

Υλικά Δημιουργίας

400 γρ κουβερτούρα

½ φλτζ κρέμα γάλακτος

2 πορτοκάλια

Για την επικάλυψη

Κουβερτούρα ή τρούφα ή ινδοκάρυδο ή κακάο

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Παίρνουμε από τα πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό τους και τα βάζουμε να βράσουν.

Μόλις ο χυμός μείνει μισός ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Όταν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 3 ώρες, για να σφίξει.

Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια τα οποία τα περνάμε ή σε τρούφα ή σε ινδοκάρυδο ή σε σκόνη κακάο ή σε λιωμένη κουβερτούρα.

Τα αφήνουμε ξανά στο ψυγείο να σφίξουν.

Διατηρούνται καλά κλεισμένα για 2 εβδομάδες στο ψυγείο.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!