ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΓΡΗ ΛΑΒΑ (χωρίς αλκοόλ - ή όχι) CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΚΑΟ

|


Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 389851 φορές και εκτυπώθηκε 19966 φορές.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ Αναλαφρή γεύση και άρωμα λεμονιού με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη


ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ

Αναλαφρή γεύση και άρωμα λεμονιού με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Υλικά Δημιουργίας

3 λεμόνια

4 κρόκους αυγού

1 αυγό

150 γρ φρουκτόζη

200 γρ γάλα

4 φύλλα ζελατίνας

2 βανίλιες

1 φλτζ κρέμα γάλακτος

1 κεσέ γιαούρτι

1 πακέτο μπισκότα ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλλα

¼ κ.γ. τζίντζερ σκόνη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

4 κ.σ. βούτυρο

 

Καλλιτεχνική Διαδικασία

Βγάζουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες.

Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους, το αυγό και τη φρουκτόζη.

Αφήνουμε το γάλα να κάψει καλά και το προσθέτουμε στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα από ένα λεμόνι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί μέχρι το  μίγμα να αρχίσει να πήζει ελαφρά και να αλλάζει χρώμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες στραγγισμένες πολύ καλά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε στο μίγμα το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά.

Ανακατεύουμε το μίγμα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.

Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το βούτυρο.

Απλώνουμε το μίγμα για βάση σε ένα ταψί με αποσπώμενα τοιχώματα. Πατάμε να είναι ομοιόμορφο παντού.

Ρίχνουμε από πάνω τη μους και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει.

 

Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε Like βρε, τι σου ζητάνε;

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!