Η συνταγή αυτή διαβάστηκε 13905 φορές και εκτυπώθηκε 157 φορές.

ΦΟΝΤΑΝ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης - κατάλληλο για διαβητικούς |
Υλικά Δημιουργίας 150 γρ αποξηραμένα βερίκοκα 2 κ.σ. φρουκτόζη 1 πορτοκάλι 1 κούπα καρύδα 200 γρ κουβερτούρα
Καλλιτεχνική Διαδικασία Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φρουκτόζη, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη. Προσθέτουμε τα κομμένα βερίκοκα και συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αν δούμε ότι εξατμίζεται όλο το υγρό προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Όταν μαλακώσουν αρκετά τα λιώνουμε και προσθέτουμε τη μισή καρύδα. Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βουτάμε ή στην υπόλοιπη καρύδα ή σε λιωμένη κουβερτούρα ή και στα δύο. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!