![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜια τούρτα που δεν αποτυγχάνει ποτέ. Ούτε στο φτιάξιμο, ούτε στο φάγωμα! |
Τι θα χρειαστούμε: 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 275 γρ σοκολάτα γάλακτος 300 γρ σοκολάτα λευκή 550 γρ κρέμα γάλακτος
Πως το κάνουμε: Στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη πυθμένα και τοιχώματα μια στενόμακρη φόρμα για κέικ. Χωρίζουμε την κρέμα γάλακτος σε 3 μέρη: 200γρ+ 200γρ.+ 150γρ. Μοιράζουμε το κάθε είδος σοκολάτας ψιλοκομμένο σε διαφορετικό μπολ. Μοιράζουμε σε 3 διαφορετικά κατσαρολάκια τις αντίστοιχες δοσολογίες κρέμας γάλακτος. Ζεσταίνουμε τα 200γρ. κρέμας γάλακτος και το ρίχνουμε καυτό πάνω στη σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα που την έχουμε καλύψει με πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε στη κατάψυξη μόλις κρυώσει λίγο. Αφήνουμε να παγώσει για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 200γρ. κρέμας και το ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε πάνω από την πρώτη στρώση που έχει παγώσει της κουβερτούρας. Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να παγώσει στην κατάψυξη. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος που έχει μείνει (150γρ.). Παγώνουμε το γλυκό. Την ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με σοκολατάκια.
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Ναυσικά Γ. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ; | |||
|
|
||