![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΑέρινο, ανάλαφρο, αγαπημένο! |
Τι θα χρειαστούμε: Υλικά για μια μεσαία φόρμα: 350 γρ. φρέσκο γάλα 100 γρ. ζάχαρη 2 κρόκοι αυγού 40 γρ. άνθος αραβοσίτου 8 ασπράδια αυγού 150 γρ. κουβερτούρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο 4 λουβιά βανίλια 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη (για το ταψί)
Πως το κάνουμε: Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτετε το άνθος αραβοσίτου (κορν φλάουρ) και τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά με ξύλινο κουτάλι. Αραιώνετε το μίγμα με λίγο κρύο γάλα. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα των κρόκων και της ζάχαρης και αφήνετε την κρέμα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς (σε χαμηλή φωτιά). Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα έτσι ώστε να γίνει μαρέγκα. Ρίχνετε τη μαρέγκα σιγά - σιγά μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα. Βουτυρώνετε μια φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζετε την κρέμα στην φόρμα και πασπαλίζετε από πάνω ελαφρώς με ζάχαρη άχνη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 30 λεπτά. Σερβίρεται αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.
Τιp: Η ποσότητα των ασπραδιών μπορεί να αυξηθεί (αν και δεν το συνιστώ) ή να μειωθεί ανάλογα με το πόσο αφράτο θέλετε το σουφλέ. Ανάλογα μειώνονται ή αυξάνονται και οι βανίλιες. Μπορείτε πριν το σερβίρετε να το περιχύσετε με λίγη κρέμα γάλακτος.
Την αρχική συνταγή μας την έστειλε ο/η: Πένυ Σ. από: Άνω Πατήσια, στην κουζίνα αναγκαστήκαμε να την τροποποιήσουμε σε αυτή που διαβάζετε.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!