![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ'Ενα κέικ με πλούσια γεύση καραμέλας, για μικρούς και μεγάλους! |
Τι θα χρειαστούμε: 200 γρ βούτυρο 1½ φλτζ ζάχαρη 1 φλτζ ζεστό νερό ½ φλτζ κακάο 2 φλτζ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αυγά 2 βανίλιες Για την κρέμα καραμέλας 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 150 γρ βούτυρο Κουβερτούρα σε σταγόνες ή ξύσμα
Πως το κάνουμε: Για την καραμέλα: Τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα, κλειστό (χωρίς το χαρτί στη συσκευασία) σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με νερό. Βράζουμε για 2 ώρες, αν ενδιάμεσα κατέβει η στάθμη του νερού προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό. ΠΡΟΣΟΧΗ: όταν το βγάλουμε από την κατσαρόλα δεν το ανοίγουμε επειδή θα καούμε, αλλά το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το χτυπάμε στο μίξερ με του βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα. Για το κέικ: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τις βανίλιες με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το βούτυρό και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους Κελσίου για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει καλά ρίχνουμε από πάνω την κρέμα καραμέλας και πασπαλίζουμε με κουβερτούρα. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: φτιάξετε την καραμέλα από την προηγούμενη μέρα. Όταν ετοιμάσουμε το κέικ με την κρέμα το βάζουμε στο ψυγείο για σφίξει. Αν θέλουμε το κόβουμε σαν μικρά παστάκια για παιδικό πάρτι και όχι μόνο.
Την συνταγή μας την έστειλε ο/η: nelly13, από Νίκαια
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!