2 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 κούπα λευκή ζάχαρη
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα (225γρ) βούτυρο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
1 φλτζ γάλα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 φλτζ πουρέ φράουλας
1 φακ. ζελέ φράουλας
125γρ κουβερτούρα
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τις ζάχαρες μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλάτι.
Βουτυρώνουμε μικρά φορμάκια και γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30- 40 λεπτά.
Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν καλά.
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε σε αυτό τη σκόνη από το ζελέ.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα όταν αυτό κρυώσει λίγο.
Αν δεν φουσκώνει η κρέμα γάλακτος αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε στο μίγμα τον πουρέ φράουλας και φτιάχνουμε έτσι μους.
Καλύπτουμε τα κεκάκια με τη μους.
Εναλλακτικά μπορούμε να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος απο τα κεκάκια για να είναι επιπέδη η επιφάνεια τους και να στέκεται καλύτερα η μους.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε πάνω από τη μους.
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Μάγια Νικολά, από Χαλάνδρι
ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Της Maya Nikola
Τι μαγειρεύουν οι νεράιδες; Μαγικές συνταγές για γευστικότατα φαγητά, γλυκά και ροφήματα, μέσα από τις ζωές ιδιαίτερα έξυπνων νεράιδων.
|
|
 |