![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΜΠΙΣΚΟΤΟ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣΓευστικός συνδυασμός μπισκότου και τραγανής φλωρεντίνας |
Τι θα χρειαστούμε: Για το μπισκότο 1 ½ φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ φλτζ ζάχαρη 2 βανίλιες 1 αυγό 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 1 φλτζ βούτυρο ή μαργαρίνη Για την επικάλυψη ½ κούπα ζάχαρη ½ κούπα βούτυρο 200 γρ αμύγδαλο φιλέ 2 βανίλιες 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος 1 φλτζ μαρμελάδα βερίκοκο Κουβερτούρα
Πως το κάνουμε: Φτιάχνουμε τη ζύμη για το μπισκότο: Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να παγώσει για 30 περίπου λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα σε φύλλο πάχους 2 - 3 χιλιοστά (ανοίγει εύκολα η ζύμη την αλευρώσετε πάνω κάτω και την ανοίξετε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες). Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και την απλώνουμε στο φύλλο του μπισκότου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν. Όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μίγμα στο φύλλο του μπισκότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 περίπου λεπτά. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε μακρόστενα μπαστούνια ή σε τρίγωνα ή σε τετράγωνα. Όταν κρυώσουν καλά βουτάμε τις άκρες σε λιωμένη κουβερτούρα. Τη συνταγή μας την έστειλε η Μάγια Νικολά από Χαλάνδρι. Συγγραφέας του βιβλίου ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ www.oxigono.gr |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!