Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

Para Bellum oxigono publications www.oxigono.gr LYSE TH GAMHMENH TH GLWSSA SOY

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Ένας κορμός που μπορεί να μπει και στην κατάψυξη


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


Ένας κορμός που μπορεί να μπει και στην κατάψυξη


Τι θα χρειαστούμε:

Για το παντεσπάνι

4 αυγά

2/3 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλτζ κορν φλάουερ

1φλτζ ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα

1 βανίλια

2 κ.σ. κακάο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

1 μορφάτ σε τενεκεδένιο κουτί

1 κούπα αμύγδαλα

2κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

2κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

2κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

Πως το κάνουμε:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε στους κρόκους την μαρέγκα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην ξεφουσκώσει πολύ.

Προσθέτουμε τη βανίλια και την κανέλα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ελαφριά να γίνουν ένας πηχτός χυλός.

Απλώνουμε το χυλό σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 12-15 λεπτά.

Πάνω σε μια καθαρή πετσέτα ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι.

Όσο είναι ζεστό, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και τυλίγουμε από την μακριά πλευρά σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.

Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει για να πάρει έτσι και το σχήμα του.

Για τη γέμιση

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχώς.

Όταν πάρει χρώμα καραμέλας η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά.

Θέλει προσοχή επειδή αρπάζει εύκολα η ζάχαρη και καίγεται. (αν καεί φτιάξτε άλλο, δεν σώζεται).

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε μια λαδόκολλα αραιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Χτυπάμε τη μόρφατ με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη σαντιγί.

Ανοίγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε το μίγμα και το τυλίγουμε πάλι σε ρολό.

Αφήνουμε το ρολό στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει καλά.

Εναλλακτικά μπορείτε όπως είναι να το βάλετε κατευθείαν στην κατάψυξη και να έχετε κάθε φορά έναν παγωμένο σοκολατένιο κορμό.

 

Τη συνταγή μας την έστειλε η Μάγια Νικολά από Χαλάνδρι.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑ:  

ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Της Maya Nikola

Τι μαγειρεύουν οι νεράιδες; Μαγικές συνταγές για γευστικότατα φαγητά, γλυκά και ροφήματα, μέσα από τις ζωές ιδιαίτερα έξυπνων νεράιδων.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με πληρωμή μέσω PAYPAL

 

 

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΗΘΟΠΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΟΣ, σύμφωνα με τη Google.

Πατρινός ο μεταφραστής και το Ηθοπιός προφέρεται με λιωμένο το πιος.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ;

Πας για διακοπές ή κάποιο ταξίδι ή απλά θες να είσαι ασφαλής στο σπίτι; Έχεις κουτί πρώτων βοηθειών;


Το πολυτιμότερο εφόδιο που μπορεί να δώσει ένας γονιός / δάσκαλος στα παιδιά του

είναι η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ


Πώς νομίζετε ότι γυρίστηκαν οι τίτλοι του STAR WARS σε έναν κόσμο ...χωρίς Η/Υ;

Όταν γυρίστηκαν τα πρώτα STAR WARS οι υπολογιστές δεν υπήρχαν παρά μόνο στη NASA. Πώς γύρισε ο George Lucas λοιπόν τους τίτλους που φεύγουν στο άπειρο; Να πως!


ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΑΡΧ... ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΗΞΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΡΧΙΔΙ;

Άρα ήταν και επίσημα ...μονάρχης! :D :D :D


ΠΟΣΑ WATTS ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ;

Μάθε τώρα με μια απλή διαίρεση!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ
…ήρθε στο σπίτι μας και το περιποιηθήκαμε!


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
Ένα δροσερό και μυρωδάτο πιάτο που θα εντυπωσιάσει


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)
Μια φθινωπορινή φρουτένια πάστα φλώρα


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Είναι το κατ' εξοχήν αφροδισιακό επιδόρπιο, απαραίτητο στα καλά εστιατόρια και επίσημη πρόσκληση για έρωτα.


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
Ιδανικό πιάτο για όσους αγαπούν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Ένας μοναδικός συνδυασμός γεύσεων.


ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
Για όσους θέλουν να ξεφύγουν απο τη λαδορίγανη

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΑΣΗΣ
Το κλειδί για να απολαύσετε την καθημερινότητα σας


ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ
Αν δεν ήταν Λιβάνης θα μπορούσε να ήταν Βίπερ Νόρα


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ... ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ
Σαν το παγωτό: δροσίζει και καίει


ΡΟΔΙΝΗ ΣΤΑΧΤΗ – ΜΑΡΙΑ ΘΗΡΕΣΙΑ ΚΑΡΛΟΤΑ
Ένα εξαιρετικό ιστορικό αφήγημα


Ο ΔΥΤΗΣ
Αστυνομικό μυθιστόρημα με ταξίδια από το Αμβούργο στο Αίγιο, το παρελθόν στο παρόν, την Ιστορία στην Επιστήμη


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ
Ένας οδηγός για όλους εμάς τους υπόλοιπους!