Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

Para Bellum oxigono publications www.oxigono.gr LYSE TH GAMHMENH TH GLWSSA SOY

ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ Τρως όσο θες, όποτε το θες, χωρίς να χαλάς τη δίαιτά σου ...πολύ!


ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ


Τρως όσο θες, όποτε το θες, χωρίς να χαλάς τη δίαιτά σου ...πολύ!


Τι θα χρειαστούμε:

330 γρ. ζάχαρη

200 γρ. σκληρό αλεύρι  

3 αυγά (L-XL)

120 γρ. βούτυρο (τύπου βιτάμ)

100 γρ. φρέσκο γάλα (αν έχει πολύ υγρασία μειώστε το και στα 90)

1 κ.γ. baking powder 

25 γρ. σκόνη κακάο (άγλυκη)

1 φλτζ. ψίχα καρυδιού

Για το γλάσο:

115 γρ. άχνη ζάχαρη

30 γρ. φρέσκο γάλα

15 γρ. σκόνη κακάο (άγλυκη)

2 λουβιά βανίλια 

 

Πως το κάνουμε:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.

Χτυπάμε 1 φλυτζάνι ψίχα καρυδιού ώστε να ψιλοκοπεί. Όχι πούδρα. Να το νιώθουμε στο δόντι.

Ανάβουμε τον φούρνο (προθέρμανση) στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε κοσκινίζοντας για να αφρατέψουν 200 γραμμάρια αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder και 25 γραμμάρια σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη).

Χτυπάμε το βούτυρο (120 γραμμάρια) στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα και ρίχνουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη (330 γραμμάρια). Κοιτάμε το μίγμα και χτυπάμε μέχρι που να λυώσει η ζάχαρη - να μην φαίνονται πολλοί κρύσταλλοι ζάχαρης.

Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στη μεσαία και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά (3).

Ρίχνουμε σιγά - σιγά 100 γραμμάρια γάλα. Σιγά για να μην πιτσιλίσει.

Βάζουμε την ταχύτητα στο αργό και προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού. Στο αργό για να μην προκαλέσουμε σύννεφο αλευριού. Μόλις το ρίξουμε όλο, αυξάνουμε την ταχύτητα στη μεσαία ή στη μεγάλη.

Τέλος προσθέτουμε το καρύδι.

Χτυπάμε για 1 λεπτό στη γρήγορη ταχύτητα.

Βουτυρώνουμε - αλευρώνουμε την εσωτερική επιφάνεια ενός μικρού ή μέτριου ταψιού (εξαρτάται το πάχος που θέλουμε να έχουν τα παστάκια) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το γλάσο.

Πλένουμε το μπολ του μίξερ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά του γλάσου (άχνη ζάχαρη, γάλα, κακάο, βανίλια) και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Σύρμα λέμε τα "δόντια του μίξερ" που είναι σαν "μπάλες" ή σαν "οβάλ" και αποτελούνται από 4 έως 6 σύρματα.

Μόλις ψηθεί η βάση της πάστας και ενώ είναι ακόμη ζεστό το περιχύνουμε με το γλάσο, να πάει παντού. Απλά βάλτε παντού, αυτό θα ισιώσει μόνο του (αν δεν έχει κάποια τεράστια λακούβα ή εξόγκωμα η βάση της πάστας.

Για ντεκόρ μπορείτε να κολλήσετε επάνω καρύδι, M&Ms ή ό,τι άλλο θέλετε.

 

Αν το βάλετε σε τετράγωνο ταψί το κόβετε σε τετράγωνα και έχετε παστάκια.

Αν το βάλετε σε στρόγγλυο ταψί το κόβετε σε "τρίγωνα" και έχετε πάστες!

Ό,τι σας αρέσει. Δικιά σας η δημιουργία. Μην ντρέπεστε να αυτοσχεδιάσετε. 

 

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Επειδή έχουμε την τύχη να υπάρχει η επίσημη έκδοση στα Ελληνικά!


Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΩΣΗ

Πώς μία παρέμβαση με μηδενικό κόστος μας γλιτώνει ένα τσουβάλι λεφτά.


ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ;

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΚΑΣΤΡΩΣΕ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ;

2500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΒΙ


YMCA ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Επειδή και ο Χριστούλης ήταν ένας από τους Village People (χωριάτης)

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Παξιμάδια αμυγδάλου για όλες τις ώρες


BROWNIES
Αμερικάνικο, μικρό, νόστιμο και τραγανό. Τι είναι;


ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
Άρωμα και χρώμα απο τα νησιά της Καραϊβικής


HUMMUS
Είτε σαν συνοδευτικό ή σαν ντιπ, το χούμους είναι μια ιδανική λύση για όλους τους χορτοφάγους


ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ
Δύο υλικά και γεύση στο μάξιμουμ!!!


SPECIAL ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ
Τι γίνεται όταν ένα καθημερινό φαγητό γίνεται gourmet

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΘΗΣ
Τα περίεργα ονόματα και οι αναφορές σε μη δόκιμους όρους εμποδίζουν την απόλαυση της ανάγνωσης


ΤΟ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ Ε
Το έμβλημα των Δελφών αποκαλύπτεται...


ΤΟ ΝΤΡΟΠΑΛΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
Ενισχύοντας το θάρρος και την αυτοπεποίθηση


ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
Η κρυμμένη βία στην καθημερινότητα


...ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ)
Ιστορίες που ...θεραπεύουν και όχι ιστορίες από θεραπείες


ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ
Τι ξέρουμε για τα παιδιά μας; Τίποτα!