![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΦΛΟΥΔΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΈνα ταξίδι στον κήπο με τις πορτοκαλιές |
Υλικά Δημιουργίας 500 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό 150 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα της αρεσκείας σας
1 χοντρόφλουδο πορτοκάλι
1 χοντρόφλουδο λεμόνι 1 χοντρόφλουδο μοσχολέμονο
Καλλιτεχνική Διαδικασία Παίρνουμε τη φλούδα από τα εσπεριδοειδή έτσι ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε μακριές λωρίδες. Αφαιρούμε από τις φλούδες το λευκό εσωτερικό τμήμα και τις βάζουμε σε βραστό νερό να βράσουν για 10 λεπτά και, έτσι, να ξεπικρίσουν. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις το σιρόπι βράσει ρίχνουμε τις φλούδες και τις πατάμε να πάνε κάτω χωρίς να ανακατεύουμε το σιρόπι. Τις βράζουμε για 30 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι, για 4 με 5 ώρες. Όταν τις αφαιρέσουμε από το σιρόπι, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση ή μέχρι τα 2/3.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!