![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ...και θυμόμαστε για ποιο λόγο ο Βουτσάς είχε μια σακούλα με φουντούκια για την πρώτη νύχτα του γάμου |
Τι θα χρειαστούμε: 500 γρ μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί,που χρησιμοποιήτε στη ζαχαροπλαστική γιατί δεν είναι καθόλου όξινο η αλμυρό,το βρίσκουμε σε κεσεδάκια σε μεγάλα super market) 250 γρ φρέσκο γάλα 150 γρ ζάχαρη άχνη 150 γρ σοκολάτα με 60% κακάο ή και παραπάνω 100 γρ ζάχαρη 70 γρ κονιάκ 50 γρ βούτυρο 50 γρ φουντούκι 50 γρ αλεύρι φαρίνα 4 αυγά μεσαίου μεγεθούς 1 καφές εσπρέσο, μονός
Πως το κάνουμε: Ξεκινάμε με τα ψίχουλα φουντουκιού. Ανακατεύουμε 50 γρ βούτυρο, 50 γρ πούδρα φουντουκιού, 50 γρ ζάχαρη και 50 γρ φαρίνα στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Πλάθουμε με το χέρι σε ακαθόριστα κομμάτια. Τα βάζουμε πάνω σε μια λαμαρίνα (το ρηψό ταψί) στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλ.α Ψήνουμε στον αέρα (για να αφυδατωθούν) σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 10 με 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Μετά φτιάχνουμε το Τιραμισού Βάζουμε 150 γραμμάρια σοκολάτας να λιώνει σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια 4 αυγών και 50 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε στο γρήγορο μέχρι να γίνουν μαρέγκα (λευκό και αφρώδες σαν σαντυγί). Τη βγάζουμε από το μίξερ. Σε άδειο μπολ βάζουμε στο μίξερ τα 500 γραμμάρια μασκαρπόνε και 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ώστε να μαλακώσει το τυρί και να γίνει κρέμα. Χωρίς να κλείσουμε το μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους από 4 αυγά και ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μεσαίο. Μετά από 1 λεπτό κατεβάζουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού ΛΙΓΗ - ΛΙΓΗ τη λιωμένη σοκολάτα. Κλείνουμε το μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις για να μην χάσει η μαρέγκα τον όγκο της. Τοποθετούμε το μίγμα σε φορμάκια ή ποτήρια στο ψυγείο. Τέλος φτιάχνουμε το σιρόπι καφέ (προαιρετικά - αν δεν θέλετε μπορείτε να ρίξετε σιρόπι παγωτού ή να πάρετε μια κουταλιά της σούπας απο τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας, να βάλετε μισό ποτήρι νερό και να τη βράσετε σε ένα μπρίκι. Να ένα τέλειο σιρόπι) Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 250 γραμμάρια γάλα και μόλις αρχίσει κ φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 ποτήρι καφέ εσπρέσο (το ρόφημα). Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε 70 γραμμάρια κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
ΣΥΝΘΕΣΗ Μόλις κρυώσει το Τιραμισού, ρίχνουμε από πάνω τα ψίχουλα φουντουκιού και το σιρόπι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε βάζουμε και σαντυγί (όπως στη φωτογραφία).
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!