![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥΚρίμα που δεν υπάρχουν μανταρίνια όλο το χρόνο |
Υλικά Δημιουργίας 500 γρ κουβερτούρα 5 μανταρίνια χιώτικα 1 φλτζ ζάχαρη 1 κούπα νερό 1 κούπα αμυγδαλόψιχα ½ φλτζ φρυγανιά 1 κουταλιά λικέρ μανταρίνι ή πορτοκάλι
Καλλιτεχνική Διαδικασία Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και βάζουμε τις φλούδες να βράσουν με μίση κούπα νερό. Όταν πιούν όλο το νερό, προσθέτουμε την άλλη μισή κούπα νερό μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Χτυπάμε στο μούλτι τις φλούδες με το σιρόπι και προσθέτουμε το λικέρ, την αμυγδαλόψιχα και τη φρυγανιά. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και φτιάχνουμε μπαλάκια από το μίγμα τα οποία τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!