Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

Para Bellum oxigono publications www.oxigono.gr

ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ Το καλύτερο κέρασμα για τη δουλειά την ημέρα της γιορτής σου


ΤΡΟΥΦΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Το καλύτερο κέρασμα για τη δουλειά την ημέρα της γιορτής σου


Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. κακάο

50 γρ. σοκολάτα (με τουλάχιστον 60% κακάο)

150 γρ. βούτυρο (μαλακό ή τύπου βιτάμ)

250 γρ. μπισκότα (τύπου μιράντα ή πτι μπερ)

100 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο

Πραλίνα φουντουκιού (μερέντα, νουτέλα, ...)

 

Πως το κάνουμε:

Περνάμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο γουδί να τα κάνουμε σκόνη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 250 γραμμάρια νερό και 200 γραμμάρια ζάχαρη σε δυνατή φωτιά.

Μόλις βράσει μετράμε 1 λεπτό και ρίχνουμε μέσα και 150 γραμμάρια βούτυρο, 50 γραμμάρια σοκολάτα και 1 κουταλιά της σούπας κακάο.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα αλεσμένα μπισκότα και ελάχιστο ινδοκάρυδο (20 γραμμάρια).

Ανακατώνουμε καλά, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Μετά με ένα κουτάλι (για να βγαίνει η ίδια ποσότητα πάντα) παίρνουμε μερίδες από το μίγμα, το πλάθουμε σε μπάλα και ανοίγουμε μια τρύπα από πάνω μέχρι το κέντρο της σφαίρας (με ένα στυλό).

Σε ένα μπρίκι βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού και μισό ποτήρι νερό. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σκοπός μας είναι η πραλίνα να γίνει ρευστή, λίγο πιο πηχτή από το μέλι.

Απλώνουμε το ινδοκάρυδο σε ένα πιάτο και περνάμε τα μπαλάκια πάνω του για να κολλήσει στην επιφάνειά τους.

Γεμίζουμε την τρύπα με πραλίνα φουντουκιού που την έχουμε βάλει σε κορνέ.

Εναλλακτικά μπορούμε να τη γεμίσουμε με μους σοκολάτας ή σαντιγί.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΕ ΔΥΟ - ΔΥΟ ΣΤΟ WC;

Ε, τώρα ξέρεις. Γι αυτό!


ΕΣΥ ΤΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ;

..ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ - ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ


ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΟΥ

ΟΥΠΣ!


ΤΟ ΚΟΥΤΣΟ ΣΚΥΛΙ

ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ. ΕΓΩ ΕΚΛΑΨΑ


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΡΙΓΕ ΜΠΛΟΥΖΑ!


ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΦΑΝΕΡΟ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ

Είναι ταπεινοί με τα λεφτά σου!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ
Μια μεθυσμένη κρέμα λεμονιού που υπόσχεται, με τη γεύση της και την πρωτοτυπία της, να εντυπωσιάσει


ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ
Ο καλύτερος μεζές σε απίστευτες παραλλαγές


ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ
Μεγάλο και χορταστικό...


ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Η αυθεντική καταλανική κρέμα έχει άρωμα λεμονιού…αλλά και το πορτοκάλι της δίνει θεϊκή γεύση.


ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ
ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ, ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ


ΧΛΩΡΟΤΥΡΙ (ΜΥΖΗΘΡΑ)
Φτιάξε σπιτική μυζήθρα (με απλό γάλα) και ανακάλυψε την τεράστια διαφορά από αυτή του εμπορίου!

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ 30
Η ψυχολόγος ΝΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ παρουσιάζει άλλη μία επιστημονική ψυχολογική μέθοδο αναγνώρισης επιθυμιών, αυτογνωσίας και μείωσης του άγχους


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΜΟΥ ΦΟΒΩΝ
Ο Γιάννης Ξανθούλης ανακαλύπτει μια πλευρά της Πόλης που δεν γνώριζε ...και μας το περιγράφει


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ
Εικονογραφημένο βιβλίο ψυχολογίας για ενήλικες.


ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ
Μια καλή αισθηματική ιστορία


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ
Ένας οδηγός για όλους εμάς τους υπόλοιπους!


ΠΑΟΥΛΑ
45η χιλιάδα