Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

Para Bellum oxigono publications www.oxigono.gr PODOSFAIRORAMA

ΑΤΟΜΙΚΗ BLACK FOREST Αν και ΑΤΟΜΙΚΗ δεν είναι καθόλου ραδιενεργή


ΑΤΟΜΙΚΗ BLACK FOREST


Αν και ΑΤΟΜΙΚΗ δεν είναι καθόλου ραδιενεργή


Τι θα χρειαστούμε:

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (πάνω από 60% κακάο) 

150 γρ. βούτυρο

4 αυγά

80 γρ. ζάχαρη

30 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Βύσσινα (έτοιμα κονσέρβα ή ώριμα φρέσκα)

Φορμάκια

 

Πως το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.

Λιώνουμε 150 γραμμάρια σοκολάτας σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό σκεύος που είναι μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει).

Με το που θα λιώσει όλη η σοκολάτα, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 150 γραμμάρια βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 2 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους αυγών. Προσθέτουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική). Χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητηα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (να λιώσει η ζάχαρη).

Χαμηλώνουμε στη μέση ταχύτητα και προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας βούτυρου.

Προσθέτουμε 80 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Χρησιμοποιούμε αντικολλητικά φορμάκια ή ταψί με φορμάκια. Για να είμαστε σίγουροι βουτυρώνουμ ελαφριά και το ταψί/φορμάκια με λιωμένο βούτυρο και πινέλο.

Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι τη μέση και ρίχνουμε τα βύσσινα (3-4 σε κάθε φορμάκι). Αν είναι από κονσέρβα, μην ξεχάσετε να τα σουρώσετε.

Μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα.

Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά. Μόλις δούμε ότι πιάνουν κρούστα τα βγάζουμε. Έτσι παραμένουν υγρά στο κέντρο.

Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσουν λίγο.

Σερβίρουμε με έξτρα βύσσινα από πάνω, παγωτό, σιρόπι σοκολάτας και άχνη ζάχαρη.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ;

Ε, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!


ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΟ LAPTOP, ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ

ΣΙΓΟΥΡΗ ΛΥΣΗ, ΜΕ WINDOWS, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΑ


ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΜΙΛΑΕΙ ΚΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Αλλά δεν δέχεται να θυμόμαστε τι έκανε στην Παιδεία


Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η 3η ΑΙΤΙΑ ΤΥΦΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 2 ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΝΑ ΠΩΣ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

και ξέρετε τι λένε: μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΣΙΧΛΕΣ

...ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕΤΑ!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΡΟΚΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ
Μια πολύχρωμη καλοκαιρινή και νόστιμη συνταγή


ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Γαρίδες τηγανητές με φέτα! Ελληνική πατέντα, πεντανόστιμη και επιδέχεται πολλές παραλλαγές, ανάλογα με τα γούστα του καθενός!


ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ
Σχεδόν αδύνατον να αποτύχει και είσαι σίγουρος/η για το τι τρως


ΕΞΩΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Ανάλαφρα μπισκότα με άρωμα καρύδας


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΚΟΡΜΟΥΣ - ΛΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
Για όσους βαρέθηκαν να παιδεύονται


ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
Ευκολο, νόστιμο και γρήγορο

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Η συγγραφέας του Πρόβα Νυφικού ξαναχτυπά ...ευχάριστα


ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Η άρνηση της αποδοχής του θανάτου γίνεται παραμυθάκι με happy end


ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ
Κλασικό ανάγνωσμα, από έναν σπουδαίο συγγραφέα


ΟΔΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. ΤΡΑΓΩΔΙΑ-ΚΩΜΩΔΙΑ
Αρκετά ενδιαφέρον - σίγουρα πρακτικό - αν ήταν, όμως software αντί για βιβλίο θα ήταν ακόμη καλύτερο


ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ
Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Καυτή Σοκολάτα»


ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΖΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ
Αναφορά στην τύχη και στις σχέσεις της επιστήμης με το τυχαίο.