![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΑΤΟΜΙΚΗ BLACK FORESTΑν και ΑΤΟΜΙΚΗ δεν είναι καθόλου ραδιενεργή |
Τι θα χρειαστούμε: 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (πάνω από 60% κακάο) 150 γρ. βούτυρο 4 αυγά 80 γρ. ζάχαρη 30 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Βύσσινα (έτοιμα κονσέρβα ή ώριμα φρέσκα) Φορμάκια
Πως το κάνουμε: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Λιώνουμε 150 γραμμάρια σοκολάτας σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό σκεύος που είναι μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει). Με το που θα λιώσει όλη η σοκολάτα, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 150 γραμμάρια βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 2 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους αυγών. Προσθέτουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική). Χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητηα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (να λιώσει η ζάχαρη). Χαμηλώνουμε στη μέση ταχύτητα και προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας βούτυρου. Προσθέτουμε 80 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικά φορμάκια ή ταψί με φορμάκια. Για να είμαστε σίγουροι βουτυρώνουμ ελαφριά και το ταψί/φορμάκια με λιωμένο βούτυρο και πινέλο. Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι τη μέση και ρίχνουμε τα βύσσινα (3-4 σε κάθε φορμάκι). Αν είναι από κονσέρβα, μην ξεχάσετε να τα σουρώσετε. Μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά. Μόλις δούμε ότι πιάνουν κρούστα τα βγάζουμε. Έτσι παραμένουν υγρά στο κέντρο. Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσουν λίγο. Σερβίρουμε με έξτρα βύσσινα από πάνω, παγωτό, σιρόπι σοκολάτας και άχνη ζάχαρη. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!