Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

 LYSE TH GAMHMENH TH GLWSSA SOY

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια πειραγμένη κλασική συνταγή που γίνεται ...τούρμπο!


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Μια πειραγμένη κλασική συνταγή που γίνεται ...τούρμπο!


Τι θα χρειαστούμε:

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. φρέσκο γάλα

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

1 αυγό

1 μήλο

1 σοκολάτα γάλακτος (με σχήμα τετραγωνάκια)

1 κ.γ. αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Σπάμε τη σοκολάτα γάλακτος στα κομματάκια του σχήματός της (τετραγωνάκια ίδιου σχήματος) και τη βάζουμε στην κατάψυξη.

Βγάζουμε 50 γραμμάρια βούτυρου έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.

Ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια νερό ώστε να γίνει χλυαρό. Πρέπει τα χείλια μας να το αντέχουν μια χαρά.

Ρίχνουμε το χλυαρό νερό σε ένα ποτήρι. Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το περιεχόμενο από 1 φακελάκι ξηρής μαγιάς.

Ανακατεύουμε καλά (εγώ τα ανακατεύω με το μίξερ του φραπέ) και το αφήνουμε στην άκρη για να φουσκώσει.

Λυώνουμε το βούτυρο (ή χρησιμοποιούμε ρευστό βούτυρο ή ελαιόλαδο).

15 λεπτά μετά ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 σφηνάκι τσίπουρο, 50 γραμμάρια ρευστό βούτυρο ή ελαιόλαδο, 1 αυγό, 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το περιεχόμενο του ποτηριού και το γάλα (αφού το ρίξουμε στο άδειο πλέον ποτήρι για να πάρει μαζί του τα υπολείματα).

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 με 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Ανάβουμε τη φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο τηγανέλαιο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ελέγχουμε το μίγμα της ζύμης. Πρέπει να είναι λίγο πιο πηχτό από το μέλι. Αν όχι, ρίχνουμε ανάλογα αλεύρι ή νερό/γάλα. Η πυκνότητα έχει να κάνει πολλές φορές με την υγρασία και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, γι αυτό πάντα ελέγχουμε και κάνουμε τις διορθώσεις, αν χρειάζεται.

Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια.

Βγάζουμε τη σοκολάτα από την κατάψυξη.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ζύμη από το μπολ. Ρίχνουμε μέσα ένα κομμάτι μήλο και ένα κομμάτι σοκολάτα. Με το δάκτυλο τα σκεπάζουμε με ζύμη από το κουτάλι. Ρίχνουμε τη ζύμη μέσα στο καυτό λάδι σπρόχνωντας τη ζύμη με το δάκτυλο, σαν να καθαρίζουμε το κουτάλι. Το κουτάλι, όταν το κάνουμε αυτό, βρίσκεται 3 με 5 εκατοστά πάνω από τη στάθμη του λαδιού. Κάνουμε γρήγορες κινήσεις για να πέσει όλη η ζύμη με μιας μέσα.

Ρίχνουμε τόσες κουταλιές όσες χωράει η επιφάνεια της φριτέζας.

Γυρίζουμε με ένα πηρούνι για να ψηθούν γύρω - γύρω.

Μόλις ροδίζουν, βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους βάζουμε σε μπολ που έχουμε απλώσει διπλό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα λάδια.

Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Σερβίρονται είτε πασπαλισμένοι με ζάχαρη, είτε με μέλι, είτε με παγωτό, είτε με σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς ...ό,τι σας αρέσει δηλαδή.

 

Υ.Γ. Ευχαριστούμε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν την πατέντα του λουκουμά.

 

 

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 2006)

Τέλειος συνδυασμός ψητού μήλου και λουκουμά. Αυθεντική συλλογή tsoukali.gr

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ

Ο λουκουμάς της ελληνικής παραλίας!

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Ο ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Ευτυχώς που ήταν ντυμένος, δεν λέτε;


Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ

Σε βλέπει ό,τι κι αν κάνεις, όπου κι αν είσαι και νοιάζεται τι κάνεις με τις τρύπες σου!


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ


ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΚΙΑ ΓΙΑ SMS ΕΙΝΑΙ ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΟΡΣ;

ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΗΗΗΠ ΜΠΗΗΗΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ


ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ;

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ


Ο ΘΕΟΣ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ PDF

ΑΛΛΑ ΑΝ ΙΚΕΤΕΥΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ JPG

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Ένα τέλειο καλοκαιρινό πιάτο


ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
Μια δροσερή καταπράσινη σάλτσα για να συνοδέψει κοτόπουλο ψητό, καλαμαράκια ή μύδια τηγανιτά


Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ
Ποιος λέει όχι σε μια μακορανάδα που γίνεται μέσα σε 10 λεπτά


ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Γεύσεις που δένουν τέλεια μεταξύ τους ή απλά το σαγανάκι με άλλο όνομα;


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ
Ο λουκουμάς της ελληνικής παραλίας!


ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ (fig pasta frolla)
Μια φθινωπορινή φρουτένια πάστα φλώρα

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Το τρομακτικό μυστικό του Αϊνστάιν: αλλόκοτα διηγήματα
Δώδεκα αλλόκοτα διηγήματα, δώδεκα παράξενες ιστορίες


ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Πολύ καλό βιβλίο, έξυπνη ιδέα, νορμάλ εικονογράφηση ...αλλά λίγο βρε παιδί μου.


50 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
Από τις αιώνιες σοφίες μέχρι τους σύγχρονους γκουρού


ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
Μια σωστή ματιά στην εκπαίδευση σήμερα


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Εύχρηστο εγχειρίδιο (αν δεν έχεις internet)


Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΛΙΛΗΣ
Πόσο ευχάριστη είναι μια λαμπερή ζωή;