Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

 PODOSFAIRORAMA

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια πειραγμένη κλασική συνταγή που γίνεται ...τούρμπο!


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Μια πειραγμένη κλασική συνταγή που γίνεται ...τούρμπο!


Τι θα χρειαστούμε:

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. φρέσκο γάλα

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

1 αυγό

1 μήλο

1 σοκολάτα γάλακτος (με σχήμα τετραγωνάκια)

1 κ.γ. αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Σπάμε τη σοκολάτα γάλακτος στα κομματάκια του σχήματός της (τετραγωνάκια ίδιου σχήματος) και τη βάζουμε στην κατάψυξη.

Βγάζουμε 50 γραμμάρια βούτυρου έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.

Ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια νερό ώστε να γίνει χλυαρό. Πρέπει τα χείλια μας να το αντέχουν μια χαρά.

Ρίχνουμε το χλυαρό νερό σε ένα ποτήρι. Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το περιεχόμενο από 1 φακελάκι ξηρής μαγιάς.

Ανακατεύουμε καλά (εγώ τα ανακατεύω με το μίξερ του φραπέ) και το αφήνουμε στην άκρη για να φουσκώσει.

Λυώνουμε το βούτυρο (ή χρησιμοποιούμε ρευστό βούτυρο ή ελαιόλαδο).

15 λεπτά μετά ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 σφηνάκι τσίπουρο, 50 γραμμάρια ρευστό βούτυρο ή ελαιόλαδο, 1 αυγό, 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το περιεχόμενο του ποτηριού και το γάλα (αφού το ρίξουμε στο άδειο πλέον ποτήρι για να πάρει μαζί του τα υπολείματα).

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 με 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Ανάβουμε τη φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο τηγανέλαιο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ελέγχουμε το μίγμα της ζύμης. Πρέπει να είναι λίγο πιο πηχτό από το μέλι. Αν όχι, ρίχνουμε ανάλογα αλεύρι ή νερό/γάλα. Η πυκνότητα έχει να κάνει πολλές φορές με την υγρασία και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, γι αυτό πάντα ελέγχουμε και κάνουμε τις διορθώσεις, αν χρειάζεται.

Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια.

Βγάζουμε τη σοκολάτα από την κατάψυξη.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ζύμη από το μπολ. Ρίχνουμε μέσα ένα κομμάτι μήλο και ένα κομμάτι σοκολάτα. Με το δάκτυλο τα σκεπάζουμε με ζύμη από το κουτάλι. Ρίχνουμε τη ζύμη μέσα στο καυτό λάδι σπρόχνωντας τη ζύμη με το δάκτυλο, σαν να καθαρίζουμε το κουτάλι. Το κουτάλι, όταν το κάνουμε αυτό, βρίσκεται 3 με 5 εκατοστά πάνω από τη στάθμη του λαδιού. Κάνουμε γρήγορες κινήσεις για να πέσει όλη η ζύμη με μιας μέσα.

Ρίχνουμε τόσες κουταλιές όσες χωράει η επιφάνεια της φριτέζας.

Γυρίζουμε με ένα πηρούνι για να ψηθούν γύρω - γύρω.

Μόλις ροδίζουν, βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους βάζουμε σε μπολ που έχουμε απλώσει διπλό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα λάδια.

Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Σερβίρονται είτε πασπαλισμένοι με ζάχαρη, είτε με μέλι, είτε με παγωτό, είτε με σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς ...ό,τι σας αρέσει δηλαδή.

 

Υ.Γ. Ευχαριστούμε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν την πατέντα του λουκουμά.

 

 

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΗΛΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 2006)

Τέλειος συνδυασμός ψητού μήλου και λουκουμά. Αυθεντική συλλογή tsoukali.gr

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ ΜΕ ΤΡΥΠΑ

Ο λουκουμάς της ελληνικής παραλίας!

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΑΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ....

Έβαλαν ένα πεύκο, έβαλαν μια 10 φορές πιο ακριβή πινακίδα και δεν το πότισε κανείς!


ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΑΡΒΙΝΟΥ, ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

....μα βάζει βενζίνη με αναμμένο τσιγάρο στο χέρι;


Μπαμπά, όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω μαλάκας όπως κι εσύ!

Μπορεί να το έχουμε δει 100άδες φορές στη χώρα μας, παιδί στο μηχανάκι. Αλλά υπάρχουν και αλλού μαλάκες και μεγαλύτεροι μάλιστα


ΕΙΝΑΙ ΒΥΖΙΑ ΑΥΤΑ;

OXI! ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΗΡΟ ΜΥΑΛΟ!


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ...

...ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΓΓΥΟ!


ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ CHROME (windows)

To chrome ακόμα και όταν το κλείσουμε, συνεχίζει να τρέχει... που να πάρει! Πώς το διορθώνουμε.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


BURGER BLUE CHEESE
Αν σου αρέσει το ροκφόρ, θα ξετρελαθείς.


ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ
Το πλούσιο άρωμα του σκουμπριού εναρμονίζεται με το μοσχολέμονο και το κόλιαντρο.


ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ
Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα, εντυπωσιακά πορτοκαλί τρουφάκια. Θα τα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όλοι οι γλυκατζήδες που νηστεύουν και οι vegetarian.


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Το ότι είναι απλό δεν πάει να πει πως ξέρουν όλοι πως γίνεται!


ABOKANTΟΣΑΛΑΤΑ
Εύκολη, γρήγορη, απλή και νόστιμη


ΠΙΤΣΑ ...ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Μια πίτσα πιο νόστιμη από την κλασική και φυσικά πιο γρήγορα

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΙΘΑΡΑ
Με φως στην καρδιά όλα γίνονται


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (Ε)
ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΗΣΗΣ


FrontPage 98 - Δημιουργήστε Web sites πανεύκολα και δυναμικά
Τα βιβλία Πληροφορικής δεν είναι σαν τα κρασιά!


ΤΟ ΝΤΡΟΠΑΛΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
Ενισχύοντας το θάρρος και την αυτοπεποίθηση


Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Είναι ένα νέου τύπου μυθιστόρημα... ψηφιακό, πολυμεσικό, διαδραστικό!


ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Η συγγραφέας του Πρόβα Νυφικού ξαναχτυπά ...ευχάριστα