![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΉ μήπως δάμασκηνο με σοκολάτα; |
Υλικά Δημιουργίας 250 γρ Αποξηραμένα δαμάσκηνα 1 κούπα καρύδια μισά 250 ml κονιάκ 200 γρ κουβερτούρα ή Σκόνη κακάο άγλυκη
Καλλιτεχνική Διαδικασία Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα. Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μπολ ρίχνουμε το κονιάκ και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα από το κονιάκ. Εδώ έχουμε 2 εναλλακτικες: την ελαφριά χωρίς καθόλου λιπαρά: 1. Γεμίζουμε κάθε δαμάσκηνο με μισό καρύδι και τα ρολάρουμε μέσα στη σκόνη κακάο για να καλυφτούν. ή 2. Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι σουβλίζουμε ένα δαμάσκηνο στραγγισμένο καλά από το κονιάκ ώστε να είναι στεγνό και το βουτάμε στη σοκολάτα. Αν θέλουμε πιο παχύ στρώμα, αφού παγώσει η σοκολάτα στο δαμάσκηνο το ξαναβουτάμε.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!