Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

PODOSFAIRORAMA

Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ...ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!


Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ...ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!


Τι θα χρειαστούμε:

600 γρ.κουβερτούρα (πάνω από 60% κακάο)

600 γρ.κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά

450 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ (2 πακέτα)

200 γρ.μαρμελάδα βερίκοκο

100 γρ.μέλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

Πως το κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και το ζεσταίνουμε.

Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε ίσα που να βράζει. Δεν θέλουμε να καεί ή να κολλήσει.

Σπάμε σε κομματάκια 600 γραμμάρια κουβερτούρα και τη ρίχουμε μέσα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε και 100 γραμμάρια μέλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει κάπως.

Παίρνουμε τα μπισκότα τα αλοίφουμε με μαρμελάδα και φτίάχνουμε "σαντουιτσάκια" - "γεμιστά μπισκότα" με μαμελάδα.

Φροντίζουμε να αφήσουμε 8 μπισκότα σκέτα.

Σ' ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμ. 20 εκατοστών στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μπισκότα.

Τα κενά που θα δημιουργηθούν τα καλύπτουμε με κομμάτια που θα σπάσουμε από κάποια από τα "γεμιστά" μπισκότα.

Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10' να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι μ' ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.

Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με φράουλες ή με ξύσμα πορτοκαλιού και με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει.

Την αυθεντική συνταγή τη βρήκαμε στο logodiatrofis.gr αλλά στην κουζίνα ανακαλύψαμε ότι χρειαζόταν κάποιες διορθώσεις και καταλήξαμε σε αυτή που διαβάζετε εδώ.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΡΩΓΑΜΕ ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΕΤΑ ΠΑΡΚΙΝΚ

Επειδή πολύ μας τα έχουν πρήξει οι ελληναράδες.


Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΡΙΓΓΛΟΣ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ...


ΜΗΝ ΑΝΑΨΕΙΣ ΤΟ ΦΑΚΟ ΛΕΜΕ!

...απλά πίστεψέ με, υπάρχουν δράκοι στο σκοτάδι!


Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΩΝ

ή γιατί οι άθεοι δεν μισούν τον θεό!


ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ

ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ


Ο ΘΕΟΣ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ PDF

ΑΛΛΑ ΑΝ ΙΚΕΤΕΥΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ JPG

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΘΕΣΠΕΣΙΑ ΓΕΥΣΗ


ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
Ένα πιάτο που συχνά χαρακτηρίζεται ως αφροδισιακό


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΙ ΥΓΙΕΙΝΗ


ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Αν τα πορτοκάλια που αγοράσατε είναι ξινά και άγλυκα σερβίρετε τα με την αρωματική καραμέλα.


ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Παξιμάδια αμυγδάλου για όλες τις ώρες


ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Ιδανικό γλυκό για να συνοδέψει τον καφέ ή το τσάι ή ακόμα και να σερβιριστεί και ως πρωϊνό

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΑΜ
Ένα αφήγημα για αυτό το ζόρικο πράγμα που το λένε ενηλικίωση


ΠΡΙΝ ΑΠ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
Μια ιστορία αγάπης ...γραμένη από άντρα συγγραφέα; Χμ!


ΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΥΨΟΣ
Και άλλες αφύσικες ιστορίες


ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ
Κλασικό ανάγνωσμα, από έναν σπουδαίο συγγραφέα


50 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
Από τις αιώνιες σοφίες μέχρι τους σύγχρονους γκουρού


ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
Τώρα ξέρω τι σημαίνει