![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ...ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! |
Τι θα χρειαστούμε: 600 γρ.κουβερτούρα (πάνω από 60% κακάο) 600 γρ.κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά 450 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ (2 πακέτα) 200 γρ.μαρμελάδα βερίκοκο 100 γρ.μέλι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Πως το κάνουμε: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και το ζεσταίνουμε. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε ίσα που να βράζει. Δεν θέλουμε να καεί ή να κολλήσει. Σπάμε σε κομματάκια 600 γραμμάρια κουβερτούρα και τη ρίχουμε μέσα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε και 100 γραμμάρια μέλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει κάπως. Παίρνουμε τα μπισκότα τα αλοίφουμε με μαρμελάδα και φτίάχνουμε "σαντουιτσάκια" - "γεμιστά μπισκότα" με μαμελάδα. Φροντίζουμε να αφήσουμε 8 μπισκότα σκέτα. Σ' ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμ. 20 εκατοστών στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μπισκότα. Τα κενά που θα δημιουργηθούν τα καλύπτουμε με κομμάτια που θα σπάσουμε από κάποια από τα "γεμιστά" μπισκότα. Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10' να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι μ' ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια. Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με φράουλες ή με ξύσμα πορτοκαλιού και με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει. Την αυθεντική συνταγή τη βρήκαμε στο logodiatrofis.gr αλλά στην κουζίνα ανακαλύψαμε ότι χρειαζόταν κάποιες διορθώσεις και καταλήξαμε σε αυτή που διαβάζετε εδώ. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!