![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΚΟΥΠΑ - ΚΕΪΚ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΑΈτοιμο σε 2,5 λεπτά και τέλειο στη γεύση |
Τι θα χρειαστούμε: 5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.σ. μαύρο αλεύρι 1 κ.σ. κακάο (χωρίς ζάχαρη) ¼ κ.γ. μαγειρική σόρα 1 πρέζα αλάτι 1 αυγό 2 κ.σ. φρέσκο γάλα 1 κ.σ. μέλι 1 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 1 λουβί βανίλια ½ κ.σ. βούτυρο (λιωμένο) 1 κομμάτι σοκολάτα γάλακτος Για το πασπάλισμα Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) Πολύχρωμη τρούφα ζαχαρωτών
Πως το κάνουμε: Με λίγο βούτυρο βουτυρώνουμε καλά εσωτερικά μια μεγάλη κούπα. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά ή το κάνουμε στην κούπα ως εξής: Βάζουμε πρώτα το γάλα και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη βουτυρωμένη κούπα και ανακατεύουμε καλά με τον αυγογδάρτη (το μίξερ που κάνουμε τον φραπέ). Εγώ έτσι το κάνω. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων στο φουλ (900W) για 90 δευτερόλεπτα. Έχει φουσκώσει κάπως. Αποθέτουμε επάνω του ένα μικρό κομμάτι σοκολάτα. Ψήνουμε για άλλα 60 δευτερόλεπτα. Το βγάζουμε με προσοχή, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ρίχνουμε και τρούφα ζαχαρωτών. Έτοιμο! ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δεν ψήθηκε μέσα τότε έχετε ρίξει πολλά υγρά στο μίγμα. Καμιά φορά δεν φταίτε εσείς, συμβαίνει αν έχει νοτιά (μεγάλη υγρασία). Στο επόμενο μειώστε το γάλα ή (καλύτερα) αυξήστε το αλεύρι. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!