![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΜΙΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΑΚΙΑΑπολαυστικές μπουκίτσες μπισκότου, καρύδι, σοκολάτας |
Τι θα χρειαστούμε:
Για τα μπισκότα: 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 2 καψούλακια βανιλίνη 2-3 κουταλίες γάλα
Για την επικάλυψη: 1 μεγάλη κουβερτούρα γάλακτος (170 γρ.) 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια Σταγόνες σοκολάτας (όσες πάρει)
Πως το κάνουμε: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και τις βανίλιες. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αν η ζύμη γίνεται σαν γρομπαλάκια προσθέτουμε λίγο - λίγο το γάλα. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί (στην ουσία να σφίξει) για μίση ώρα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη στο μέγεθος μικρού μανταρινιού και σχηματίζουμε το σώμα του σκαντζόχοιρου. Σαν σταγόνα Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Τα μπισκότα δεν παίρνουν χρώμα από πάνω (η βάση τους όμως καφετίζει όταν ψηθούν). Αφήνουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και χτυπάμε στο μούλτι τα καρύδια χοντροκομμένα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού καλύπτουμε την επιφάνεια του μπισκότου με τη σοκολάτα (όχι όλη, μόνο τη ράχη - αφήνουμε τη μουσούδα καθαρή) και όσο είναι ακόμα ρευστή τη βουτάμε στα καρύδια. Με μια οδοντογλυφίδα ρίχνουμε σταγόνες ρευστής σοκολάτας για να φτιάξουμε τα μάτια. Αν θέλουμε κολλάμε μισή σταγόνα κρύας σοκολάτας. Για τη μουσούδα βάζουμε μια σταγόνα ρευστής σοκολάτας στην άκρη του μπισκότου και κολλάμε αμέσως μια σταγόνα σοκολάτας.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!