![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΜΑΦΙΝΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΒΥΣΣΙΝΟΥΜιλάμε για την τελειότητα! |
Τι θα χρειαστούμε: 250 γρ. αλεύρι 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας 70 γρ. βούτυρο 2 κ.σ. κακάο (χωρίς ζάχαρη) 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 αυγό 250 γρ. βύσσινα στραγγισμένα (από κονσέρβα)
Πως το κάνουμε: Ανάβουμε το φύρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Βάζουμε τη ζάχαρη και το αυγό στο μπολ του μίξερ. Το χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Γυρνάμε στη μέση ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το βούτυρο. Στη χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα στον κάδο του μίξερ και μετά επιστρέφουμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Γυρνάμε στη χαμηλή ταχύτητα πάλι και ρίχνουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και τις σταγόνες σοκολάτας. Μοιράζουμε το μίγμα στα χαρτάκια των μάφινς και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!