![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑΠιο γλυκό κι από γλυκό! |
Τι θα χρειαστούμε: 220 γρ. μπισκότα πτι μπερ (1 πακέτο) 230 γρ. βούτυρο 220 γρ. σοκολάτα (με πάνω από 60% κακάο) 120 γρ. σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη) 150 γρ. άχνη ζάχαρη 45 γρ. γάλα 30 γρ. κονιάκ 5 αυγά 120 γρ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
Πως το κάνουμε: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα τύπου πτι μπερ. Σπάμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε, μαζί με το βούτυρο, σε μπεν μαρί. Στον κάδο του μίξετ χτυπάμε 2 αυγά και επιπλέον 3 κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα. Χαμηλώνουμε στη μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το κακάο, το ρούμι και το γάλα. Ρίχνουμε λίγο - λίγο το μίγμα της σοκολάτας-βουτύρου. Χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα για μισό λεπτό περίπου. Χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα μπισκότα. Βάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 περίπου ώρες.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!