![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΥΓΙΕΙΝΟ, ΣΠΙΤΙΚΟ, ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΣΝΑΚ |
Τι θα χρειαστούμε: 2 φλτζ. Δημητριακά ολικής αλέσεως 1 φλτζ. Νιφάδες βρώμης ½ φλτζ. Σταφίδες 1 φλτζ. Αμύγδαλα ½ φλτζ μαύρη ζάχαρη 1 φλτζ. Βούτυρο 2 κ.σ. μέλι 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Πως το κάνουμε: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη (χωρίς να βράσουν). Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δημητριακά, τις νιφάδες, τη σταφίδες και τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε το μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι. Σε ένα ταψί διαμέτρου 20Χ20 στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μίγμα μας με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 20 -30 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο, όσο είναι ακόμα ζεστό το κόβουμε με προσοχή σε μακρόστενα κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα κομμάτια από τη μια πλευρά. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!