![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑΕξωτικό ταξίδι στα νησιά της Καραϊβικής |
Τι θα χρειαστούμε:
Για τα κέικ ¾ κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κούπα κακάο 1 κούπα μαύρη ζάχαρη ½ κούπα λευκή ζάχαρη ¾ κούπας γάλα 3 αυγά ¾ κούπας μαργαρίνη 1 βανιλίνη
Για τη γέμιση 2 φλτζ ινδοκάρυδο 1 μεγάλο γάλα εβαπορέ 2-3 κ.σ. ζάχαρη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαχαρούχο γάλα, αλλά θα αφαιρέσετε τη ζάχαρη) 2 κ.σ. ρούμι 1 καψουλάκι βανίλια
Πως το κάνουμε: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης (ινδοκάρυδο, γάλα, ζάχαρη, ρούμι, βανίλια) τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα, εκτός ψυγείου, για να μαλακώσει το ινδοκάρυδο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και τις ζάχαρες και σε χαμηλή φωτιά τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν οι ζάχαρες. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά. Κοσκινίζουμε τα αλεύρια, το κακάο και τη βανιλίνη. Προσθέτουμε το μίγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά ρίχνουμε και τα αυγά και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα. Σε βουτυρωμένες φόρμες για μάφινς ρίχνουμε μια ποσότητα από το μίγμα του κέικ και προσθέτουμε από πάνω μια περίπου κουταλιά της σούπας το μίγμα με το ινδοκάρυδο. Συμπληρώνουμε από πάνω με λίγη ποσότητα του μίγματος του κέικ, μέχρι να καλυφτεί η καρύδα. (τα κεκάκια δεν φουσκώνουν πολύ οπότε μπορείτε άνετα να ξεπεράσετε τα 2/3 της φόρμας που ισχύει για τα κλασσικά μάφινς). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο Κελσίου για 30 περίπου λεπτά.
Tip: αν θέλετε στο τέλος, αφού κρυώσουν καλά τα κέικ, τα περιχύνετε με μια γκανάζ σοκολάτας.
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!