![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΔΩΡΑΚΙΑΕύκολα, χωρίς κορνέ στο τσάκα τσάκα |
Τι θα χρειαστούμε:
250γρ βούτυρο 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300γρ άχνη ζάχαρη 3 αυγά 1 λεμόνι ξύσμα 1 κ.γ. backin powder 2 βανίλιες ½ φλτζ γάλα
Μαρμελάδα βερίκοκο 200γρ κουβερτούρα 100γρ κρέμα γάλακτος
Πως το κάνουμε: Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 15 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Απλώνουμε το μίγμα (είναι λίγο πιο πηχτό από αυτό του κέικ) σε βουτυρωμένο ταψί 20x30. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 15 περίπου λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια και τα ενώνουμε με μαρμελάδα. Για ευκολία κόβουμε ακριβώς στη μέση το μπισκότο όσο είναι χλιαρό, απλώνουμε στη μια επιφάνεια μαρμελάδα, καλύπτουμε με το άλλο μισό και το χωρίζουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και καλύπτουμε τα πτι φουρ. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!
ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ; | |||
|
|
||