![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΔΙΠΛΕΣΧριστουγεννιάτικη μελωμένη ατμόσφαιρα |
Τι θα χρειαστούμε: 3 αυγά 3 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.σ. ρακί 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) 1 πρέζα αλάτι 4 φλτζ. Αλεύρι Κορν φλάουερ Λάδι
Για το σιρόπι 2 φλτζ. ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική) 2 φτλζ νερό 1 φλτζ μέλι Καρύδια
Πως το κάνουμε: Ανακατεύουμε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη, τη ρακί και πορτοκάλι. Προσθέτουμε το αλάτι και 3 φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε λίγο - λίγο το 4ο φλιτζάνι αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε λεπτά φύλλα πασπαλίζοντας με το κορν φλάουερ. Με την οδοντωτή ρόδα κόβουμε σε μακρόστενα παραλληλόγραμμα (10x15) και τα τοποθετούμε σε πετσέτες κουζίνας. Όταν τελειώσουμε με όλες τις δίπλες ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε μία δίπλα κάθε φορά. Ρίχνουμε τη δίπλα στο τηγάνι και μόλις βγάλει φουσκάλες την γυρνάμε από την άλλη πλευρά και την τυλίγουμε σε ρολό μέσα στο τηγάνι. (πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα για να μην καεί η δίπλα). Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τις βουτάμε μία - μία σε κρύο σιρόπι για 3 δεύτερα. Τις βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι και καρύδια.
ΜΥΣΤΙΚΑ: το ζυμάρι μας είναι καλό όταν αφού το αφήσουμε να ξεκουραστεί όταν το κόψουμε με ένα μαχαίρι στη μέση, έχει μικρές τρύπες όπως η γραβιέρα. Το πάχος του φύλλου της δίπλας πρέπει να είναι τόσο λεπτό, που όταν το φυσάς από το πλάι σηκώνεται
|
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!