![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥΤα μπισκότα που περισσεύουν... νοστιμεύουν |
Τι θα χρειαστούμε: 3 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 αυγά 2 φλτζ ζάχαρη 1 φλτζ γάλα 2κ.γ. baking powder ½ φλτζ κακάο (άγλυκο) 250γρ βούτυρο 1 ½ φλτζ τριμμένο μπισκότο (ότι σας βρίσκεται) 100γρ σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
Πως το κάνουμε: Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπείκιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και όταν ενσωματωθούν τα υλικά κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 – 50 λεπτά. Όταν βγάλουμε το κέικ όσο είναι ακόμα ζεστό μπήγουμε κομμάτια σοκολάτας στις σχισμές του κέικ. Αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα για περίπου δέκα δεκαπέντε λεπτά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. |
Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!