Τούρτες σοκολάτας Γλυκά ψυγείου με σοκολάτα Γλυκά της μιας μπουκιάς με σοκολάτα Ροφήματα σοκολάτας ζεστά και κρύα Υγιεινά γλυκά σοκολάτας Κέικ σοκολάτας, τα καλύτερα Γλυκά φούρνου με σοκολάτα Γλυκά παγωμένα με σοκολάτα Σοκολατάκια για όλους Extreme σοκολατένια γλυκά Αστεία με σοκολάτα Δημοφιλείς Συνταγές

ΨΑΞΕ ΤΙΤΛΟ

LYSE TH GAMHMENH TH GLWSSA SOY para bellum

ΜΙΛΦΕΙΓ Ανάλαφρη, λευκή, θεϊκή γεύση


ΜΙΛΦΕΙΓ


Ανάλαφρη, λευκή, θεϊκή γεύση


Τι θα χρειαστούμε:

 

1 φύλλο σφολιάτας

½ φλτζ ζάχαρη

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

3 κρόκους αυγών

½ φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλτζ κορν φλάουερ

1 φλτζ ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κ.σ. βούτυρο

1 φλτζ κρέμα γάλακτος

Άχνη ζάχαρη

 

Πως το κάνουμε:

Κόβουμε τη σφολιάτα σε ισομεγέθη παραλληλόγραμμα και την τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Παίρνουμε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουερ και το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μέχρι φτάσει λίγο πριν το βρασμό.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μην κολλήσει. Όταν πήξει η κρέμα (θα κάνει πολύ μεγάλες φουσκάλες που σκάνε, προσοχή στο κάψιμο) αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.

Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα ταψί, την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρύα κρέμα.

Συναρμολογούμε το μιλφέιγ:

Βάζουμε ένα φύλλο σφολιάτας, λίγη κρέμα, ένα φύλλο σφολιάτας και λίγη κρέμα. Στην τελευταία στρώση σπάμε ένα φύλλο σφολιάτας πάνω από την κρέμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip: το γλυκό το φτιάχνουμε λίγο πριν το σερβίρουμε για να μην νοτίσει.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mην το σκέφτεσαι. Είναι πεντανόστιμο!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ;

....ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΙΤΕ


ΑΔΩΝΙΣ ΘΑΤΣΕΡ

Ο γνωστός μας ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ (ADONIS) μεταμορφώθηκε από λαϊκό ήρωα του internet σε Μαργαρίτα Αντωνία Θάτσερ!!!


Ο ΧΑΡΙΣΟΝ ΦΟΡΝΤ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑΣ...

...μπροστά στον κασκαντέρ που τον ντουμπλάρει


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ DISNEY ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ...

...και τι σημαίνει να είσαι έγχρωμος!


ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ

ΑΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΖΩΝΤΑΝΗ


ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΡΑΤΣΕΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΠΑΣΤΑ 4 ΤΥΡΙΑ
Μην παραγγείλεις, φτιάξτο μόνος/η σου


ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΨΩΜΙ
Αρώματα και χρώματα κρυμμένα μέσα σε ένα καρβέλι


ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μια πεταλούδα όλο χρώμα και νάζι


ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ
ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ - ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗ ΦΑΕΙ


ΚΟΥΒΑ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ
Η συνταγή αυτή είναι αυθεντική και μας έρχεται από την Κούβα. Δοκιμάστε την, είναι δροσερή και πεντανόστιμη


ΤΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ
Για τις μέρες των νηστειών και όχι μόνο

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ;


ΤΟ ΝΗΣΙ
Πόλεμος - έρωτας - θρήνος (ξανά)


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Από τη μεγάλη έκρηξη ως τις μαύρες τρύπες


ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΛΥΚΑΙΝΑΣ
Ερωτική Λογοτεχνία


ΔΩΔΕΚΑ ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ
Εκπληκτικό ανθολόγιο εξιστορήσεων από τον μεγάλο Λευτέρη Παπαδόπουλο


…ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ
Γιά τίς ημικρανίες σας καί τά χαμένα λόγια...


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΜΟΤΕΧΝΟΥΣ
Οι γνώσεις πρέπει να μοιράζονται